Orbán Viktor Hanuka alkalmából: Az ünnep örömöt, szeretetet és békességet is hozzon a világba!

2022. december 16. 15:32

A kormányfő a hazai zsidóságot köszöntette.

2022. december 16. 15:32
null

Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek küldött levélben köszöntötte a hazai zsidóságot a fény ünnepe, a közelgő hanuka alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A pénteken kézbesített levelekben a kormányfő úgy fogalmazott: az ősök iránti tisztelettel és a jövőbe vetett reménységgel meggyújtott gyertyák lángjai minden évben a fény diadalát hirdetik a sötétség felett. Most pedig, amikor a közelünkben dúló háború és annak gazdasági hatásai árnyékolják be a mindennapjainkat, még erősebben vágyunk arra a csodára, amit az ünnep adhat. Éppen ezért kívánom azt, hogy hanuka időszaka idén az öröm és a szeretet mellett békességet is hozzon a világba – írta Orbán Viktor.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2022. december 18. 00:08
Nem az a baj, hogy Orbán gazsulál a zsidóknak, hanem az, hogy más kisebbségek ellen viszont uszít. Igaz, nincs is annyi pénzük és hatalmuk, mint a zsidóknak.
Lajoss
2022. december 17. 07:58
Csak a szokásos,őszintétlen,álszent gesztus..
sheu
2022. december 16. 22:43
Meglepne, ha ez nem lenne vezető hír a kuruc-on. Mármint a kuruc.infon.
bettiblue
2022. december 16. 20:42
Szép, a dank.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!