Feljelentik a szocialisták Matolcsyt

2022. december 07. 11:59

A forint árfolyamának rontása miatt.

2022. december 07. 11:59
null

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt – mondta el a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján. Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik–ötödik legsérülékenyebb országa – emlékeztetett Komjáthi Imre.

A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn – fogalmazott Komjáthi.

– közölte a politikus, majd hozzátette, bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatta, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása – emlékeztetett a szocialista politikus.

(MTI) 

Nyitókép: Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dagó
2022. december 11. 13:21
A kommunista rendszerben is ez ment. A lelkes komcsik állandóan jelentettek és jelentgettek mindent és mindenkit. Ezek nem változnak.
confitür
2022. december 07. 16:40
Nem hiszem,hogy Matolcsy egyik napról a másikra meghibbant volna. Tudja mit beszél. Mindig a gazdaság szab irányt a politikának,és nem fordítva.
khomeini
2022. december 07. 15:37
egészen kétségbeejtő, hogy az ellenzéknek csak elmebeteg politikai performanszokra meg fészbukposztokra futja
XTRO
2022. december 07. 14:53
Az MSZP feljelenti..? Nincs olyan hosszú lista amire felférne, hogy mivel lehetne feljelenteni az MSZP-t .. már a létezésük nemzet ellenes bűncselekmény .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!