A szombathelyiek nem akarnak akkugyárat

2023. január 27. 08:11

A Szombathelyi Közgyűlés határozatba foglalta, hogy a jövőben sem támogatják a város közelében akkumulátorgyár esetleges létesítését.

2023. január 27. 08:11
null

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester úgy fogalmazott: amíg ez a városvezetés lesz, nem épülhet akkumulátorgyár Szombathelyen. Ezt a környezetvédelemért felelős tanácsnok javaslatára azonnal határozatba is foglalta a baloldali többség; a Fidesz-frakció tagjai nem nyomtak gombot.

A vitából kiderült, hogy Szombathelyt is megkeresték az elmúlt év végén a befektetési ötlettel, de a városvezetés egészség- és környezetvédelmi szempontokat, valamint a vállalkozás hatalmas energiaigényét mérlegelve nemet mondott. Illés Károly, a Fidesz helyi frakcióvezetője ugyanakkor az ülésen leszögezte:

nem kellett dönteniük akkumulátorgyárról, hiszen nem került ilyen javaslat a testület elé.

Fenntartotta viszont azt az álláspontját: befektetőkre szükség van, a Szombathely északi részén fekvő iparterület elektromos ellátását pedig növelni kell ahhoz, hogy ott egy a város számára hasznos vállalkozás megtelepedjen.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció. Fotó: FRANK MAY / picture alliance / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. január 27. 21:33
Az Orbán-rezsim mára rosszabbá vált, mint anno a Horn-Gyurcsány-banda, mivel hatásosabban hazudik és manipulál. Miközben nemzeti szuverenitásról és a hagyományok tiszteletéről papol, a jóhiszemű polgárokat elaltatja, közben megfőzi őket, mint a békákat a fokozatosan felforralt vízben és mire észbe kapnának már pórén, eszközök és képességek nélkül ott fognak állni a globalistáknak teljesen kiszolgáltatva.
APESZ72
2023. január 27. 17:33
És fizetést akarnak ? Milyen gyárat szeretnének, szappanbuborék és tollpihe összeszerelő üzemet? Havi bruttó 5000 HUF. Maradhat ?
Tatulus
2023. január 27. 17:16
Mindenkinek joga van hülyének lenni! Akár Szombathelyen is! Na de, hogy egy egész önkormányzati többség??
KBA98
2023. január 27. 17:00
Kibaszott ellenzéki szemét megint fellázította a bugyuta népséget! Majd ha munka kell nekik, akkor utazgassanak! Amúgy Debrecen az illetékes háborgás helye! Gyurcsányék vörös iszapot tároló aluminiumos szarfészkét elnézték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!