Eutanázia: Könyörületesség vagy veszélyes társadalmi kísérlet? (VIDEÓ)

2023. március 21. 09:23

Az Axióma összeállításában arra hívta fel a figyelmet, hogy „az aktív eutanázia legalizálása nem várt következményekhez vezethet”.

2023. március 21. 09:23
null

Eutanázia: Könyörületesség vagy veszélyes társadalmi kísérlet? címmel közölt új videót az Axióma. Az összeállítás legelején annak a 23 éves fiúnak a történetét ismerhették meg a nézők, aki a cukorbetegsége és a részleges vaksága miatt döntött úgy, hogy véget vet az életének. Mint kiderült, ha az édesanyja nem szerzett volna tudomást arról az emailről, amelyet egy eutanázia központtól kapott, a fiú ma már nem élne.

Az Axióma egyik legújabb videójában arra a kérdésre kereste a választ,

hogy hogy lehet, hogy bizonyos országokban bárki hozzáférhet az eutanáziához. 

„Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem ha kérik”

A videóhoz fűzött kísérőszöveg idézte a hippokratészi esküt, mely szerint „senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok”.

Ennek ellenére egyes országokban az eutanáziát ma már a szenvedés legitim megoldásának tekintik. Azonban

az aktív eutanázia legalizálása olyan következményekhez vezethet, amely már nem csak a gyógyíthatatlannak vélt betegeket érinti

– hívta fel a figyelmet a konzervatív platform.

Az Axióma hírlevelében idézte egyik követőjük észrevételét is a videóval kapcsolatban. Mint fogalmazott: Ez

A videót alább tekinthetik meg:

A nyitókép llusztráció. Fotó: DIGICOMPHOTO / SCIENCE PHOTO LIBRA / FCA / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2023. március 23. 19:03
Miért lenne társadalmi kísérlet, ha egyének szabad akaratára vonatkozik? Persze csak precízen körülbástyázva lenne célszerű bevezetni, de vajon az axiómások nyaktól lefelé lebénulva sem gondolkodnának el rajta?
Szabó A. Imre
2023. március 21. 19:16
Eutanázia --- kinek az érdekeit szolgálja? https://magyarido.blog.hu/2021/02/28/eutanazia_kinek_az_erdekeit_szolgalja_936
budapesti
2023. március 21. 17:15
Minél tágabbak a határok, annál több a visszaélés. Ha jól emlékszem, Belgiumban már az emberek 3%-a eutanázia miatt hal meg... És biztos, hogy zömmel nem "a fájdalomtól őrjöngők". Egyébként nem hiszem, hogy ha valakinek olyan nagy fájdalmai vannak, hogy a legerősebb fájdalomcsillapító sem segít, azt ne lehetne altatásban tartani.
Akitlosz
2023. március 21. 13:43
"Mint kiderült, ha az édesanyja nem szerzett volna tudomást arról az emailről, amelyet egy eutanázia központtól kapott, a fiú ma már nem élne." És boldogabb lenne. Így egy életen át kínlódhat és szenvedhet tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!