Friss kutatás: Ellenzik a külföldi kampánypénzeket a magyarok

2023. március 17. 08:25

A válaszadók közel kétharmada szerint szigorúbb jogszabályokra van szükség minden kampányban résztvevő szervezetre vonatkozóan.

2023. március 17. 08:25
null

Friss kutatással jelentkezett a Nézőpont Intézet. A magyarok 57 százaléka szerint szigorúbb jogszabályokra van szükség nemcsak a pártokra, de a kampányban résztvevő minden szervezetre vonatkozóan – derül ki a közvélemény-kutatásból. 

A kormánypárti és kormánykritikus szavazók egyöntetűen szigorítás pártiak – 65 százalék a jobboldalon, 43 százalék a baloldalon. Kiderült továbbá, hogy a magyarok nem látnak nagy különbséget a különböző országokból érkező adományok között, a többség sehonnan nem tartja elfogadhatónak azokat (56 százalék) a pártokhoz köthető szervezetek számára választási kampányban.

A magyarok többsége (57 százalék) szerint szigorúbb jogszabályokra van szükség a kampányokban résztvevő minden szervezetre vonatkozóan, s mindössze negyedük (24 százalék) gondolja úgy, hogy elengedő a jelenlegi szabályozás.

A választók többsége (56 százalék) azt felelte, hogy semmilyen külföldi támogatás sem elfogadható. Tízből egyaránt nyolc-nyolc magyar szavazó (77-77 százalék) szerint nem elfogadható, ha egyes, pártokhoz köthető szervezetek orosz vagy kínai támogatásban részesülnek, tízből heten ellenzik az amerikai támogatásokat (71 százalék), és tízből hatan (59 százalék) az EU-ból érkező támogatásokat sem tartják elfogadhatónak a választási kampányokban.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 17. 14:09
Minden épeszű magyar egyetért abban, hogy külföldi, EU-s pénzeket csak az Orbán-család gazdagodására szabad igénybe venni.
Namond
2023. március 17. 09:32
Friss kutatás: Ellenzik a külföldi kampánypénzeket a magyarok. Szomorú, hogy Orbán és kormánya nem tesz ellene.
formaegy
2023. március 17. 09:31
Ezt minden normális ember tudja. Viszont arra még mindig nincs válasz, hogy ezért az aljas hazaárulásért mikor lesz büntetés????????
chief Bromden
2023. március 17. 09:27
Adómentes libernyák jövedelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!