Le Figaro: Az Európa Tanácsot aggasztja a magyarországi idegengyűlölet

2023. március 10. 09:23

A francia lap szerint a testület „aggasztónak találja” a menedékkérők és az LMBT-személyek jogait „komolyan aláásó” törvények elfogadását.

2023. március 10. 09:23
null

A Le Figaro online felülete az AFP hírügynökség cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy az Európa Tanács csütörtökön közzétett jelentésében kifejezte „aggodalmát” a magyarországi gyűlöletbeszéddel és a „politikai diskurzusban egyre erősödő idegengyűlölettel” kapcsolatban, amely a menedékkérőket, romákat, muszlimokat és szexuális kisebbségeket célozza meg. Az Európa Tanács Európai Rasszizmus és Intolerancia Elleni Bizottsága „aggasztónak találja” a menedékkérők és az LMBT-személyek jogait „komolyan aláásó” törvények elfogadását.

A testület helytelenítette a roma lakosság szegregációját, amely továbbra is „széles körben elterjedt” az oktatási szektorban, és elítélte a velük szembeni „kényszerkilakoltatások” gyakorlatát.

A testület több ajánlást megfogalmazott a magyar hatóságok irányába,

például, hogy „végezzenek független felülvizsgálatot” a veszélyhelyzet idején hozott intézkedésekről. A bizottság ugyanakkor üdvözölte a Magyarországon az ukrajnai háború elől menekülők fogadására tett „komoly erőfeszítéseket”. A cikk emlékeztetett, hogy 2022 szeptemberében az Európai Parlament jelentést fogadott el, amely megerősítette, hogy Magyarország már nem igazi demokrácia, hanem „a választási autokrácia hibrid rezsimje”. 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortis Rigor
2023. március 10. 16:17
Meggyűlöltem egy ismerősöm, épp úgy, mint egy idegent. Mi a különbség ?
polárüveg
2023. március 10. 15:59
A magyarokat pedig az ET európai őslakos gyűlölete aggasztja. Másként mivel magyarázhatóak az őslakosok ellenes, azoknak kárt okozó, szenvedést és tönkiremenést hozó intézkedéseik?
BlancoAgilon38
2023. március 10. 14:56
Miféle idegengyűlölet??? Nekem van zsidó, fekete, nő, férfi, homokos ügyfelem. Jól megvagyok velük. Semmi gond ezekkel a dolgokkal. De mitől lenne az idegengyűlölet, hogy az erőszakos LMBTQI szervezetek képviselőit ne picsázzuk ki? Hogy az Andrássy úton vonuló "másnak" nevezett provokátor buzikat ne rúgjuk picsán? Felőlem mehet egy meleg pár kézen fogva az utcán, de ne nyalják egymást feltűnően, mert ez a heteróktól is ocsmány egy dolog. Ja, és nem kell egy muszlim se. Nézzétek meg miket követtek el a fejlettnyugaton!
jan36
2023. március 10. 14:54
Tisztázzuk: 1. Nem menekültek. Már a szerb területen sem menekülnek senki elől. Talán, még a hazájukból sem... 2. nem menedékkérők. Nagyon elenyésző azok száma, akik menedéket kérnek Magyarországtól. Inkább a balfasz németek felé veszik (vennék) az irányt. 3. Savanyú a szőlő! Agysebészek, atomfizikusok és zenevirtuózok gyülekezetéről hadováltak. Kapták az analfabéta Abdult és Mohamedet. Meg a többit. Most, meg már nem kellenek, inkább olyanok, akik dolgoznának is. (Visszatérés a kvótarendszer kérdésköréhez.) 4. LMBTQ-személyek jogait. Pontosan mely jogaikat? A kiskorúak megrontásához fűződőt? A gyerekek szexualizásához (homoszexualizálásához) fűződő jogaikat? A művészi önkifejezéséhez, egy szál faszkötőben, tüllben és színes vakolatban való, gyerekek előtti táncikáláshoz fűződő jogaikat? Mert itt van a kutya elásva! Kellene a friss hús! Nem a dagadt, löttyedt, kopasz vénülő csíra. Mondjuk, a franciáknál (ahol volt pofájuk lehozni a cikket) annyira biztosítják a jogaikat, hogy a felvonulásukon meg is ruházzák őket a "menedékkérők". Arról néma csend. 5. a romák szegregációja az oktatásban: arról van szó, hogy nem implementáltuk azt a csodálatos amerikai BLM szabályt, hogy mindegy ha nem tanul, mindegy, ha analfabéta, mindegy, hogy nincs érettségije, a bőrszín vagy rassz alapján jár neki az egyetemi diploma. 6. kilakoltatás: amellett, hogy szinte folyamatosan moratórium van, nem úgy néz ki, hogy ebben az ügyben szegregáltak volna. Aztán, kiárad a szar: 2022-ben mit állapított meg az EP. (A mellékesen korrupt, anyagozó, hibásszületésű, idiótává cseperedő gyülekezet.) Ezzel visszakanyarodunk a Tavares, Sargentini, DelBos jelentésekhez (mert, ugye, ők már megállapították...), hozzácsapva a Rutte, Verhofstadt és a többi degenerált vonyitozását is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!