Már a negyedik bíró kezdi újra az MSZP volt elnökhelyettesének perét

2023. március 17. 09:23

Hét éve nincs elsőfokú ítélet Simon Gábor perében.

2023. március 17. 09:23
null

Negyedszer is újrakezdődik a jövő hónapban Simon Gábornak, az MSZP volt elnökhelyettesének büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken, miután hét év alatt immár a negyedik bíró tárgyalja az ügyet – tudta meg a Magyar Nemzet. Az új bíró két nappal az előző bíró által kitűzött (és a tervek szerint a per lezárását célzó) tárgyalási nap előtt kapta meg az ügyet a lap szerint.

A büntetőeljárásról szóló törvény értelmében bíróváltás esetén újra kell kezdeni a büntetőper tárgyalását, ám nem kell teljes egészében megismételni a már lezajlott bizonyítási eljárást – írta a lap, hozzátéve, hogy a Simon-ügy könyvszakértője is kiszállt az ügyből, így várhatóan az új könyvszakértő kirendelése miatt is tovább fog húzódni az eljárás.

Megjegyezték, 

Az MSZP-s Simon Gábor még munkaügyi államtitkárként, 2008 januárjától a következő év áprilisáig több mint 570 ezer eurót és 160 ezer dollárt, összesen mintegy 270 millió forintot helyezhetett el egy grazi, illetve egy svájci bankban.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. március 17. 18:01
Röhög a libbcsikommcsi osztály!
Galerida
2023. március 17. 17:38
Szegény patyolattiszta Hunvaldot is a napokban mentették fel, valami eljárási hibára hivatkozva. Szerintem ő is nyugodtan aludt eddig, mert tudta....Pofára meg lehet jósolni, hogy ki ússza meg Nem kellene bosszantani bennünket ezekkel a dolgokkal. Egyszerűen az Alkotmányba kellene foglalni, hogy kik büntethetetlenek. Esetleg a hibázó bírónak kellene letölteni a hibás ítéletet.....
Dunhill67
2023. március 17. 16:42
"Hét éve nincs elsőfokú ítélet Simon Gábor perében."....hátravinni,agyonlőni
MyOp
2023. március 17. 12:46
Jogszolgáltatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!