Hoppá: nagyon úgy tűnik, hogy Baranyi Krisztina megzsarolta a kormányt az atlétikai világbajnoksággal

2023. április 28. 14:21

Ferencváros polgármestere szerint intézkedések nélkül épp augusztusra állhat le a város, Hassay Zsófia fideszes képviselő viszont úgy látja, a főváros nemcsak tervezett, hanem időzített csődről beszél.

2023. április 28. 14:21
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Egy darabig csendesen csordogált a vita a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén arról, hogy milyen pénzügyi helyzetben van Budapest. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és a hatalmon lévő ellenzéki képviselők számokkal igyekeztek alátámasztani, hogy miért kell „túlélőcsomagot” bevezetni – s arra hivatkoztak, a kormány hozta ebbe a helyzetbe a fővárost –, a Fidesz-KDNP városatyái viszont azzal érveltek, ez valójában megszorítócsomag. S arra hívták fel Karácsony Gergelyék figyelmét, ahelyett, hogy felfelé mutogatnak, azon is gondolkodjanak el, nem hibás-e az a gazdaságpolitika, amelyet folytatnak.

Gyémánt a sportkoronán

Ekkor kapott szót Baranyi Kriszina (a videón 1:49:30-tól), aki elismerte, a túlélőcsomag a város működtetésének valóban unortodox megoldása, de nem más mint válasz a város kivéreztetésére, megbuktatására. S Ferencváros polgármestere kérte a fideszes képviselőket, ne felejtsék el, ha ezeket az intézkedéseket nem hozzák meg, akkor éppen augusztusra, az atlétikai világbajnokság idejére áll le a város, bénul meg a tömegközlekedés, holott nekik ez a sportesemény a szívügyük, a miniszterelnöknek pedig – fogalmazott – gyémánt a sportkoronáján.

Milyen nemzetközi szégyen lenne ez mindannyiuknak?

– tette fel a kérdést és közben nem kis iróniával az arcán mosolygott.

Hassay Zsófia fideszes képviselő kijelentette, örül hogy Baranyit követően szólalhat meg. Ez ugyanis külön ihletet, inspirációt ad neki arra, hogy elmondhassa, nemcsak tervezett, hanem időzített csődről van szó, hiszen pontosan meg van határozva az az időpont, amikor leáll a troli, metró, villamos. Terézváros egykori polgármestere hozzátette, mindez csak azért történik, hogy hozzájáruljon ahhoz a tervhez, amelyet az ellenzéki képviselők Brüsszelben már előkészítenek.

Nem kellett volna idáig eljutni

Majd elmondta, minden önkormányzat szembesül a problémákkal, a Covid, majd a háború miatt kialakult gazdasági válsággal, de egyik sincs ilyen rossz helyzetben, mint Budapest. Majd utalt rá, hogy az ellenzéki képviselők arra hivatkoznak, a kormány megfojtja a fővárost, de a fideszesek nem lobbiznak azért, hogy Budapest ne kapja meg a pénzt. A patkó túloldalán ülők viszont a

pártjaikon keresztül ezt „játsszák” az Unióban.

Majd arra tért ki, hogy Kiss Amrus megpróbálja letenni az asztalra azokat a pénzügyi megoldásokat, terveket, amelyekkel jobb helyzetbe kerülhet Budapest, de hiába a jó szándék, a szakmai érvek, a politika közbeszól; abban az értelemben, hogy ki kivel tárgyal, kivel tud megállapodni, kitől tud segítséget kapni. S a képviselő szerint most már késő, nem kellett volna idáig eljutni.

 

Nyitókép: Önkormányzati.tv/Képernyőfotó

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WWIII.
2023. április 29. 11:27
Ez a nő a suttyóság megtestesítője.
Coupdetat
2023. április 29. 11:03
A fővárosi Kolhozcselédek próbálják védeni a ruszkibérenc gazdájukat mert már csak akkor van pénz ha vki ad kölcsönt ... az EU már nem ad, összedőlt a putri ... az EU legélhetőbb országa ... hahaha ! ... (de jót kacagtam) :)))))))
Rocktoberi
2023. április 29. 08:19
Szemétség, hogy mindig ennek a hajléktalan nőnek a képével illusztrálják Baranyit.
Lajoss
2023. április 29. 05:18
Hoppá,egy pártállamban nem egyszerű az élet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!