Nocsak, válaszolt nekünk az amerikai nagykövetség, mutatjuk!

2023. április 17. 11:15

Megírták, honnan vették, hogy Orbán szerint Amerika ellenség, de valami nem stimmel.

2023. április 17. 11:15
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Mint azt korábban megírtuk, David Pressman a Népszava április 6-án megjelent cikkében nyilatkozva aggodalomkeltőnek nevezte, hogy Orbán Viktor „március elején Magyarország ellenfeleként azonosította az Egyesült Államokat”.

A Mandiner megkereste az amerikai nagykövetséget, hogy tisztázzák, Orbán Viktor mely nyilatkozatára gondolnak. 

A nagykövetség sajtóosztálya a következőképp reagált cikkünkre:

„A miniszterelnök megjegyzéseiről, mellyel ellenfélként azonosította az Egyesült Államokat, széles körben beszámolt a kormány által kontrollált sajtó, forrásként kormányhivatalnokokra hivatkozva, beleértve az önök cikkét is február 22-én.”

Vonatkozó cikkünk jó egy héttel március eleje előtt jelent meg, és a miniszterelnök balatonfüredi, Fidesz-frakció előtti beszédéről szóló Magyar Nemzet-cikket foglalta össze, mely szerint „meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben”.

Mindez azért nem jelenti azt, hogy Amerika ellenség lenne a magyar miniszterelnök szerint, pusztán az ukrajnai háborúval kapcsolatos eltérő álláspontokra utalt az aktuális amerikai kormányzattal kapcsolatban. Hogy Pressmanék túldimenzionálják az ellentétet, arról korábban is írtunk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ráadásul a legutóbbi kormányinfón azt üzente a nagykövetnek, hogy ne a sajtóból tájékozódjon Orbán Viktor zárt frakcióülésen elhangzott kijelentéseivel kapcsolatban.

Nyitókép: YouTube

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 18. 10:53
Az országok-államok közötti "SÜLVE-FŐVE" Ú.N. BARÁTSÁG SOXOR NEM JÓ! AZ USA EGY BŰZLŐ POSVÁNY, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Ergo: én kifejezetten örülök annak, hogy szarok a magyar-USA politikai kapcsolatok. A többi ország közül Ausztriával és Németországgal valóban kellene javitani a viszonyt--a többiek le vannak szarva. A skandinávokkal való rossz kapcsolatunknak KIFEJEZETTEN ÖRÜLÖK. És nem köll javitani a politikai kapcsolatokat sem Oroszországgal sem Ukrajnával sem Romániával. Csehországgal meg különösképpen NEM! És a lengyelekhez sem kell túlságosan odadörgölődznünk: ha nem kellünk barátként nekik, "TÖBB KIS VESZETT MOHÁCSNÁL"......NYAJJÁK KI A ROMÁNOK SEGGIT! SZARNI RÁJUK!
syphax
2023. április 18. 08:19
Az USA NEM(!!!) ELLENSÉG ATTÓL, HOGY "pusztán az ukrajnai háborúval kapcsolatos eltérő álláspontok.." LÉTEZNEK, ILL. VALÓBAN FÖNNÁLLNAK. Nagyon nagy rosszindulat vagy diplomatához méltatlan BUTASÁG KELL AHHOZ, hogy ellenséggé degradáljon emiatt minket David Pressman. Vagy nagyon rossz forditás--amerikai angolra--de akkor meg az igénytelen slendriánság az ok,tehát az "amik" SÚLYOS HIBÁJA"--e feltételezett félreérthetésre!
Unknown
2023. április 18. 06:34
Pressman Magyarországi ténykedése a másság diadala, avagy a csúfság őrjöngése.
piscsik
2023. április 17. 23:43
Pressmann helytartó! Go home!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!