Munkában a DK-s gőzhenger: újabb „prédára” vethetik rá magukat Gyurcsányék?

2023. május 09. 19:17

Szombathelyen tartott nagyrendezvényt a Demokratikus Koalíció, jelezve, Nemény András MSZP-s polgármestert támogatják.

2023. május 09. 19:17
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Alaposan bepromózott rendezvényt tartott hétfőn este a Demokratikus Koalíció Szombathelyen az Agóra Művelődési és Sportházban: Dobrev Klára egy órán át tartó beszédet tartott a megjelent híveknek, aminek egy fontos üzenete volt:

a párt Nemény András MSZP-s polgármestert támogatja a jövő évi önkormányzati választáson. 

Nemény a szocialisták helyi erős embere: már 23 éve tagja az MSZP-nek, azonban csak 2019 óta vezeti a nyugat-magyarországi nagyvárost. A politikus első nagyobb dobása 2010-ben volt, mikor Vas megye 2-es választókerületében elindult az országgyűlési választáson, ám végül alulmaradt Hende Csabával szemben, azonban sikerült mandátumot szereznie országos listáról. 2014-ben újra alulmaradt Hendével szemben, ezek után az önkormányzati választáson mérettette meg magát, 2014 és 2019 önkormányzati mandátumot szerzett, miután több szavazatot szerzett, mint fideszes kihívója, Őri Imre. 

2018-ban próbálkozott újra, amikor is az országgyűlési választáson indult. Az MSZP és a Párbeszéd közös országos listájának 17. helyén volt, ám sem onnan, sem területi listáról nem jutott be, miután alulmaradt a fideszes Hende Csabával szemben. 

Egy évre rá azonban az önkormányzati választáson az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és a többi ellenzéki párt támogatásával megnyerte a várost. 

– fogalmazott Nemény a hétfő esti eseményen. 

Dobrev Klára beszédében röviden és tömören arról volt szó, hogy újjá akarják mindazt országszerte építeni az árnyékkormányával, amit szerintük az Orbán-kormány tönkretett. 

Egyszer már megindult a DK-s úthenger

Szombathely, illetve a helyi baloldali politika korántsem ismeretlen az egykor az MSZP-ből kiváló Demokratikus Koalíció számára, az elmúlt években ugyanis több embert is elcsakliztak: Nemény polgármesterként megélhette az immár legerősebb ellenzéki párt „ölelését”, miután idén februárban a város szocialista alpolgármestere, Horváth Attila és az MSZP önkormányzati képviselője, Kopcsándi József is átállt Gyurcsányékhoz. 

Ezek után nem meglepő módon felmerült az is, hogy esetleg Nemény, aki egy ideig az MSZP társelnöki pozíciójának a várományosa is volt, átigazol a DK-ba.

Telefonon kerestük a polgármestert privát és munkahelyi telefonján is, ám megkeresésünkre nem reagált. Amint ez változna, frissítjük cikkünket!

Bár Gyurcsány pártelnök egy interjúban belengette, személy szerint már lassítaná a dezertőrök befogadását, nem áll távol a DK-tól a városvezetők leigazolása. Csak az elmúlt háromnegyed évben elcsábították Déri Tibort, Újpest momentumos polgármesterét, Szűcs Balázst, a VII. kerület párbeszédes alpolgármesterét, Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselőt, a miskolci jobbikos önkormányzati képviselőt, Szilágyi Szabolcsot, továbbá Varga Ferencet, aki korábban a Jobbik színeiben volt országgyűlési képviselő, ám ma már DK-s.  

Nyitókép: Facebook

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. május 10. 19:22
Tehén!
KBA98
2023. május 10. 17:42
Elég idős vagyok, sok mindent láttam, de hogy egy echte gyilkos család még mindig hatalomra akar jutni a XXI. században és még követőik is vannak az szinte hihetetlen!
Kamcsatka5
2023. május 10. 07:48
belga pofátlanság! Ez a méretes lamantin ki meri tenni a pofáját!
Kamcsatka5
2023. május 10. 07:47
belga pofátlanság! Ez a méretes lamantin ki meri tenni a pofáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!