Lencsevégre kaptak egy tornádót Szombathely mellett (VIDEÓ)

2023. június 09. 15:49

Az Időkép kamerája is rögzítette az ijesztő légköri jelenséget.

2023. június 09. 15:49
null

Péntek délelőtt újabb tornádó alakult ki, ezúttal a nyugati határszélen. Az Időkép Szombathelyről több felvételt is kapott, melyek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy nem csupán tubáról volt szó:

a tölcsér többször is elérte a felszínt a határ túloldalán fekvő Rohonc község környékén 

– írták.

A jelenséget az Időkép kamerái is rögzítették.

A Szombathely melletti észlelés már az idén az ötödik volt a sorban. Két nappal korábban Óbuda felett is tornádót láttak. Az ilyen típusú tornádók általában nem szupercellákhoz köthetők. Általánosságban elmondható róluk, hogy egy tartós talajközeli összeáramlás mentén keletkezhetnek – ismertette akkor a Magyar Nemzet.

A tornádóról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. június 09. 17:32
Ma már ketten meghaltak Gyöngyöstarjánban a felhőszakadásban és a villámárvízben. Nyilván, nincs itt semmi látnivaló, nincs klímaváltozás.
tailor
2023. június 09. 17:14
csak torn .....
Kanmacska
2023. június 09. 17:11
Hagyjuk már ezt a tornádózást! Ez egy tuba, vagy mifene. Mi általában azt gondoljuk tornádónak, ahol a tölcsér a földre ér és nagy károkat okoz a forgószél meg a szippantó hatása.
Brandon the great Negro
2023. június 09. 17:06
Orbán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!