Másfél évet kapott Orbán Viktor üldözője

2023. június 23. 16:01

Szabó Bálint saját maga kérte a szigorú büntetést.

2023. június 23. 16:01
null

Szabó Bálint, a börtönből videókapcsolaton keresztül bejelentkező szegedi önkormányzati képviselő hivatalos személy elleni bűntett elkövetése miatt másfél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Markó utcai Pesti Központi Kerületi Bíróságon lefolytatott tárgyalás eredményeként – számolt be a Blikk.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Blikk birtokába került a Terrorelhárító Szolgálat (TEK) fedélzeti kamerájának az a felvétele, amelyen az látható, hogy a gazdatüntető szegedi képviselő, Szabó Bálint miként vágott be az egyik védett vezetőt kísérő konvojba.

Az eset, – amelynek minden percét rögzítette a Mercedes hátsó kamerája –  még tavaly szeptember 21-én, 18 óra körül történt a Nagykőrösi úton. A lap felidézte, hogy Szabó Bálint többször is veszélyesen megközelítette a járművet, és a többi közlekedő mellett is néha csak minimális távolsággal suhant el. Egy alkalommal pedig a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel. Majd az autója ablakán kihajolva hangosan sípolt és integetett.

A lap értesülései szerint aznap délután a Dísz téren is konfliktusba került a rendőrökkel: lökdösődött és akadályozta a szolgálatteljesítésüket.  

A törvényhozókat is meglepte az egykori képviselő kérésével

A péntek délelőtt tartott előkészítő tárgyaláson bírói kérdésre Szabó Bálint kijelentette: „a benyújtott vádirattal mindenben megegyező módon, valamennyi cselekmény minden vádpontjában bűnösnek tartom magam.

Szabó hozzátette, „alaposan végiggondoltam mindent. Közszereplőként, országos politikusként nem megengedhető, amit tettem, és van egy nagyon rossz üzenete: hogy esetleg egy jó közpolitikai cél érdekében egy politikus rossz eszközöket is igénybe vehet. Azt gondolom, a bírósági tárgyalással ezt helyre lehet tenni” – fogalmazott.

Még a bíróságot is meglepte határozott bűnhődési szándékával, miután a legszigorúbb büntetés kiszabását kérte magára.

„Kérem a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását magamra, természetesen a vádirat keretein belül. Ez tudom, hogy példátlan és az ügyvédeim se értenek egyet velem. De én

Ennek egyetlen lehetősége, hogy olyan ítélet születik, amit az ügyészség nem akar megfellebbezni” – közölte.

Hat évre eltiltották a vezetéstől

A Blikk ismertette, hogy rövid szünet után a bíróság ítéletet is hozott: Szabó Bálintot bűnösnek találta kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében: másfél év börtönt kapott, 4 évre felfüggesztve. A vezetéstől hat évre tiltották el a politikust. Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a fellebbezést illetően – írta a lap.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 29. 23:33
Ez egy elmebeteg, de jól illik Kamu Gerihez!
misi53
2023. június 28. 09:54
A hátsó autónak ,ki kellett volna zárni a lehetőségét,hogy csak közelébe is kerüljön a védett autó ! Nem hogy mellette haladjon percekig !
omega
2023. június 24. 11:44
Még szerencse, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés (pedig kellene) különben azt kért volna a szerencsétlen. Már akkor sem volt normális, amikor a konvojba furakodott, de azóta sokat romlott az állapota. Az rendben van, hogy elismerte, hogy hiba volt, amit tett, de azért az túlzás, amit művel. Ha meglesz az elsőfokú ítélet, szerintem súlyosbításért fog fellebbezni.
ZombikaFoskoma
2023. június 24. 09:32
Ez egy elmebeteg. Az üldözésről készült felvételen azért az is látszik, hogy mennyire felkészületlenek ilyen helyzetre a kísérő rendőrök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!