Bíróság elé citálná Magyarországot Belgium, mert „diszkriminálja” az LMBTQ-személyeket

2023. július 13. 18:04

További szankciókat javasolt Christophe Lacroix Magyarország ellen a „homoszexualitást tiltó törvény miatt”.

2023. július 13. 18:04

Belgium jogi lépéseket sürgetett Magyarországgal szemben, azért, ahogyan az LMBTQ közösséggel bánik. Példaként a gyermekvédelmi törvényt hozták fel – írta a Brussels Times.

A belga parlament külügyi bizottsága szerdán fogadott el egy állásfoglalási indítványt, amelyben felszólítja Belgiumot, hogy forduljon a joghatóságokhoz, és ítélje el Magyarország LMBTQ-emberekkel szembeni diszkriminatív és „szabadságot veszélyeztető” intézkedései miatt.

Ismertették, hogy

a bizottság az Európai Unió Bíróságára és az Emberi Jogok Európai Bíróságára is benyújtaná az ügyet.

 Az indítvány szövegét a bizottság tagjai egyhangúlag elfogadták. 

„Meggyőződésünk, hogy további szankciókat kell fontolóra venni egy olyan kormány ellen, amely gyűlöletet szít, amely megveti az egyéni szabadságjogokat, amely megbélyegzi azt a tényt, hogy azt szerethetünk, akit akarunk” – idézte a lap Christophe Lacroix képviselőt, a szöveg szerzőjét.

„Üdvözöljük az Európai Bizottság 2021. július 15-i döntését, miszerint kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bíróság előtt Magyarország ellen a 2021. június 15-i homoszexualitást tiltó törvény miatt” – tette hozzá Lacroix. Az eljáráshoz idén 15 ország csatlakozott – emlékeztetett a Brussels Times.

Christophe Lacroix neve onnan lehet ismerős sokaknak, hogy ő volt az az uniós jelentéstevő, aki 2022-ben azt nyilatkozta, miután a szerbek lemondták az Europride-ot, hogy európai meleg büszkeség felvonulás elhalasztása aggasztó visszalépést jelent az egyenlőség és a demokrácia szempontjából. 

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámosok kíméljenek
2023. augusztus 18. 15:38
Tekintetes Belga kormányhivatal, Brüsszel Azonnal bíróság elé szeretném állítani Belgiumot, mert a belga sör nem jár alanyi jogon minden szomjazónak! + ajándék korsó! Nem is tudom, hogy bánhatnak így emberekkel?! Addig minden EU-s pénz azonnali befagyasztását javaslom! És ahogy régi klasszikus írta alá: "Teljes tisztelettel, lóf@sz a seggükbe" ;)
Vladiszláb
2023. július 14. 12:36
Régóta mélázom azon, hogy a ratyik mind elmebetegek, vagy az elmebeteget nagy része ratyi...
alenka
2023. július 14. 11:52
Menjenek ezek a lények Belgiumba migránsnak....ott nonstop padokat festhetnek...meg miegymás...
Wolfram004
2023. július 14. 10:37
Miért épp a buzik? Azon gondolkodom, miért épp őket tették kirakatba? Ott vannak a randák. Vagy a buták. őket is sokszor kirekesztik, hátrányosan megkülönböztetik. Egy buzit egy másik buzi még meg akar [email protected], de egy randa nőt még az sem. Senki. Neki még rosszabb. Mégsem lázad, nem vonul utcára. Vagy ott vannak a büdös lábúak. Nem merik levenni a cipőt sehol, mert elviselhetetlen a lábszaguk. Hallottunk már tőlük egy panaszos jajszót is? Nem! De randák sem vonulnak több szexet követelve, a buták jobb állásokat. Oké eleinte voltak más kisebbségek, a II. vh után adva volt kik, aztán elébük lettek tolva a romák, kint a törökök, négerek, ők testesítették meg a immár állandósult Többség Által Elnyomott KISEBBSÉGI PROBLÉMÁT. És most itt vannak a buzik. Ki lesz a következő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!