Szlovák lap: „Nem a mi területeink, hanem Orbán van elszakadva. A valóságtól”

2023. július 26. 10:09

Magyarország minden hitelét elvesztette az Unióban, szuverén módon a legrosszabbul megítélt ország – fogalmazott a Modrí, Most-Híd párt elnöke.

2023. július 26. 10:09

A Modrí, Most-Híd párt elnökének véleménycikke szerint Orbán Viktor idei romániai beszédei azt mutatják, hogy már láthatóan nincs mit kínálnia, sem Magyarországnak, sem a szomszédos országok magyar nemzetiségű polgárainak. Már ha nem számítjuk a különböző kulturális, sport- és oktatási intézmények, futballklubok és magánszemélyek megvesztegetésére tett kísérleteit – fogalmazott a politikus. A pártelnök kihangsúlyozta, hogy: „Orbán Viktor súlyos gazdasági problémákba vezette Magyarországot, amelyeket talán leginkább az infláció jellemez.” Ez a legmagasabb az Európai Unióban – több mint kétszerese Szlovákiáénak, ahol viszont a legmagasabb az infláció az eurót fizető országok közül – olvasható a lap hasábjain. 

Magyarország minden hitelét elvesztette az Unióban, szuverén módon a legrosszabbul megítélt ország, amelyre a többi tagállam úgy tekint, hogy a meglévő döntéshozatali szabályokat csupán arra használja fel, hogy zsarolja az európai intézményeket és a többi európai uniós országot 

– hangsúlyozta a szlovák politikus. Magyarország Moszkva és Peking vazallusaként viselkedik, Budapest hozzáállása az Unióhoz kifejezetten opportunista, kigúnyolja Európát, hogy gazdag, de gyenge – fogalmaz véleménycikkében a politikus. 

„Pedig éppen Magyarország az, amely megakadályozza olyan szabályok elfogadását, amelyek erősebbé tennék Európát, ha az EU erősebbé akar válni, akkor rugalmasabb döntéseket kell tudnia hozni, vagyis a föderalizáció felé kell elmozdulnia, amit Orbán kifejezetten kinevet” – zárja gondolatait a pártelnök.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
díszponty
2023. július 26. 17:41
Kussusolj te gyík! És sürgősen töröld a Híd utótagot nevetekből, semmi köze hozzátok!
díszponty
2023. július 26. 17:39
Kussolj te gyík! És a Híd tagot sürgősen töröld az ork tót bandád nevéből, nem ér fel hozzád. Akárhogy erőlködsz, rabolt területeitek magyarok voltak, s magyarok ma is! Takarodj!
KBA98
2023. július 26. 16:57
Szarfaszú artisták vagytok! Soha nem létezett Szlovákia, csak néhány éve van! A mi hazánkat elrabolták és ti ott éltek! You are fucking artists! Slovakia never existed, only a few years ago! Our country was stolen and you lived there!
machet
2023. július 26. 16:05
Nyaljátok csak a nyugati segget,nyaljátok.Szolgák vagytok örökre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!