Visszaszólt a Pedagógusok Szakszervezetének a MIniszterelnökség

2023. július 28. 16:27

Nehéz szövegértési képességeket elvárni a diákoktól, ha az a Pedagógusok Szakszervezeténél is hiányzik – írják közleményükben.

2023. július 28. 16:27

A Miniszterelnökség reagált a Pedagógusok Szakszervezetének közleményére, melyben Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott kijelentéseit kritizálták. Ezt korábban mi is megírtuk.  

A Miniszterelnökség közleményében így fogalmaz: 

Nehéz szövegértési képességeket elvárni a diákoktól, ha az a Pedagógusok Szakszervezeténél is hiányzik.”

„A Pedagógusok Szakszervezete úgy ítéli el a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését, hogy - mint a nyilatkozatból kiderül - maga is egyetért vele”. A tanárok megbecsüléséért való aggódás különösen hiteltelen egy olyan szakszervezettől, amely annak a baloldalnak a kampányát támogatta és ma is azokkal a pártokkal fúj egy követ, amelyek mindent megtesznek Brüsszelben, hogy a kormány által tervezett, az elmúlt 30 évben példátlan nagyságú pedagógus-béremelést megakadályozzák” – hangsúlyozta a Miniszterelnökség. 

Majd így folytatják: „Ami pedig a Pedagógusok Szakszervezete által megfogalmazott kritikák valóságtartalmát illeti: 

Magyarországon minden tankerület esélyegyenlőségi intézkedési tervvel rendelkezik. A tervek végrehajtását a Kormány az EFOP program keretében több mint 10 milliárd Ft-tal támogatta. 

A beiskolázási körzetek kialakításakor évről évre fontos szempont a szegregáció kiküszöbölése. 2015-től kötelezővé tettük az óvodáztatást, amelynek keretében a cigány gyerekek is teljes körű iskolai felkészítésben részesülnek. A tehetséges diákok felzárkózását elősegítendő országos hálózatként működtetjük az Arany János Programot, kollégiumi elhelyezést, ösztöndíjat biztosítunk.”

Tanodákat hoztunk létre, melyek az adott településeken délutáni foglalkozásokat, tanulási lehetőséget biztosítanak az arra rászorulóknak. Programot indítottunk a halmozott hátrányokkal küzdő cigány lányok végzettség nélküli iskolaelhagyásának csökkentése érdekében. A cigány fiatalok felsőoktatási részvételének erősítése érdekében létrehoztuk a roma szakkollégiumi rendszert” – fogalmazott a Miniszterelnökség. 

Az új pedagógus életpályatörvénynek és az arra alapozott pedagógus béremelési programnak éppen az az egyik célja, hogy a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása javuljon 

– zárják közleményüket. 
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. július 31. 11:56
Csendesgyöngy 2023. július 28. 18:55 Gyöngyöspata! A Kúria 100 millió Ft-o ítélt azoknak a cigány gyerekek akik nem jártak iskolába, és megfélemlítették az egész iskolát. A baloldal akkor iskolai szegregációról beszélt a felzárkóztatás miatt! Most megint a régi nóta hangzott fel a szájukból. Undorító amit csinálnak." de egy libernyák se ment le Gyöngyöspatára tanítani...csak belpesten pofázkodnak...
catalina11
2023. július 31. 11:55
Zokni 2023. július 30. 23:18 Catalina1000:“…ha anyád egy kurva, apád pedig egy drogos bűnöző lenne akkor mi lennél? Liberális!" - “viccel”. Ez komoly? Vagyis azt mondja, hogy a liberális drogos, bűnöző kurva. " ugyan dehogy Zokni, van köztük pedofil is...a szikrázó Jámborabb fajtából....
Zokni
2023. július 30. 23:18
Catalina1000:“…ha anyád egy kurva, apád pedig egy drogos bűnöző lenne akkor mi lennél? Liberális!" - “viccel”. Ez komoly? Vagyis azt mondja, hogy a liberális drogos, bűnöző kurva. Mit mondana erre egy liberális? Azt, hogy a Fidesz híveinek ilyen “humorra” futja.
Zokni
2023. július 29. 15:50
“…baloldalnak a kampányát támogatta és ma is azokkal a pártokkal fúj egy követ, amelyek mindent megtesznek Brüsszelben, hogy a kormány által tervezett, az elmúlt 30 évben példátlan nagyságú pedagógus-béremelést megakadályozzák“ - gagyog a lesült pofázmánnyal a pali. Az fura, hogy már megint olyasmit állítanak - szép, napbarnított arccal - elmehet nyaralni!? -, ami valójában leleplezi a kormány csődjét a közfeladatok ellátásában. Mert, mint ismert, a magyar közoktatás béremeléséhez semmi köze az EU támogatásnak. Azt saját erőből kell kigazdálkodni. Akkor mi a f.szról delirál ez az idióta!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!