A „weyerbélázás” ugyanúgy dívik, mint harminc éve

2023. augusztus 10. 12:12

Ugyanúgy diktálják neki, mint azokban a ’90-es években, amikor darutollas, árvalányhajas borzalmaktól rettegtek.

2023. augusztus 10. 12:12
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok

„Itt van nekünk például Kim Lane Scheppele, akire inkább a 2010-es évek közepén végzett tevékenysége miatt emlékezhetünk. Ő és mások is bőszen osztogatták nemrég közösségi oldalaikon – ezzel potenciálisan százezreket elérve és befolyásolva – a Washington Examiner cikkét, amelyben a szerző megállapította, hogy bizony, Orbán Viktor nem az a konzervatív vezető, akire az Egyesült Államok jobboldala vár és nagy hiba volt őt a múltban így kezelni. Scheppele és társai triumfáltak. Lám, írták és mondták, kezdenek végre az amerikai jobboldalon is felocsúdni az Orbán-áfiumból. Hát persze. Ezt a bizonyos cikket Kész Zoltán írta. Az a Kész Zoltán, aki egy ideig országgyűlési képviselő volt, majd a közelmúltban Márki-Zay Péter egyik legközelebbi szövetségeseként ügyködött azon, hogy a lehető legnagyobb vereséget szenvedje el a magyarországi baloldal. Szóval Kész Zoltán, magyarországi felforgató megírta egy amerikai lapba, hogy fúj, Orbán, amit bármilyen erre irányuló megjegyzés nélkül osztogatott a nemzetközi baloldal. Elegáns, igaz? Mint egy zihálva fosó zebra.

Legfrissebben pedig a Financial Times, tekintélyes brit lap tudósított arról, hogy a kárpátaljai magyarság, bizony-bizony, kezd kihátrálni a kormánypártok mögül. Hiába, őket nem mérgezi a közmédia és ezért a maga valóságában tudják megítélni azt, hogy Magyarország újfent az utolsó csatlóssá vált – így a dörgedelmes hangvételű beszámoló. Ja, hát ezt a bizonyos cikket meg Dunai Márton, a Financial Times magyarországi tudósítója írta. És jé, csak nem politikailag motivált cikket jelentetett meg? Micsoda meglepetések!

Szóval, a recept újra a megszokott: a magyarországi balos megírja a nyugati lapba, hogy micsoda elnyomás, viselhetetlenség, ocsmányság uralkodik hazánkban, a nyugati lap ezt lehozza, majd a mi dollárbaloldalunk lobogtatja az elvtársuk írását, hogy tessék, itt van a nyugat lesújtó ítélete. Fontos ezeket kiemelni, nehogy véletlenül megtévesszenek valakit. A helyzet akkor is ugyanez, ha éppen a cikkíró külföldi, mert akkor is ugyanúgy diktálják neki, mint azokban a ’90-es években, amikor darutollas, árvalányhajas borzalmaktól rettegtek. Ezek megvett, tehát fizetett emberek. Propagandát írnak, hogy megfeleljenek megbízóiknak. És szerencsére baromi könnyen lefülelhetőek.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SandorL
2023. augusztus 10. 14:01
Ez a Kesz egy senki. Ezt, nint aki Veszprem-i kotodesu irom. Es kar, hogy nem belpesti ettermisegi.
szarvas-2
2023. augusztus 10. 12:47
Kim Lanét a Haraszti Miki és a CEUs Halmai Gábor egyidőben izélta-amint a Brüll Adélt a mi Ady Endrénk,a könyvtáros Szabó Ervin,és az "ős szociálliberális"-Károlyi minisztere.
Málaga21
2023. augusztus 10. 12:30
weyer béla Első emlékem róla, hogy a hvg-ben megjelent tőle egy írás, amiben egy nyugati újság cikkére hivatkozva leírta, milyen lesújtó a nyugat véleménye az Antall kormányról. Egy kint élő magyar utánanézett, hogy az idézett nyugati újságban tényleg megjelent e az idézett cikk. Megtalálta, tényleg az volt benne leírva, amit weyer béla idézett belőle a hvg-ben, egy gond volt csak, a nyugati újság cikkealatt ott volt a megjegyzés: Írta vendségszerzőnk: Bela Weyer
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 10. 12:18
Így igaz, Trombi! Most már nemcsak a balos propagandisták, hanem a fideszesek is weyerbéláznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!