Aki ma elnyomással vádolja Magyarországot, hazudik

2023. augusztus 14. 17:51

Ezek az emberek létrehoztak egy párhuzamos valóságot a híveiknek, amiben röhögésmentesen azon ügyködnek, hogy magukat bátor ellenállóknak mutassák be és ezt sajnos viszonylag sok ember el is hiszi.

2023. augusztus 14. 17:51
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Kedves balos felforgatók, akik folyamatosan diktatúrázzátok Magyarországot, ahol csak lehet, állandóan rossz hírét keltitek és minden lehetséges nemzetközi fórumon befeketíteni igyekeztek hazánkat! Jól nézzék meg az alábbi képet: ilyen az, amikor egy államban elnyomás uralkodik és te az utcára mész, hogy a fennálló hatalommal szembeni ellenérzésedet – egyébként békés eszközökkel – megmutasd.

Jön a rendőr, jobb esetben kapsz tőle párat a tonfával és hazazavar, rosszabb esetben az államhatalom vegzál, nyilvántart, megfigyel, ellehetetlenít és előtte meg utána is megver.

A fotón ugyanis Orbán Viktor látható 1988. március 15-én, amint a nemzeti ünnepünkkor tartott megemlékezés közben – amit persze csak illegálisan lehetett megtartani – a karhatalom erőszakosan feltartóztat. Ilyen az, ha diktatúra van, ilyen az, ha kockázatot kell vállalni a politikai véleményed kinyilvánításáért.

Fekete-Győr András legnagyobb sérelme az elmúlt években mi lehetett? Kihűlt a kávéja, mert késett a metró egy tüntetés után? Vagy Donáth Annának? Hát Gyurcsány Ferencnek, Kunhalmi Ágnesnek, Jakab Péternek? Ezek az emberek létrehoztak egy párhuzamos valóságot a híveiknek, amiben röhögésmentesen azon ügyködnek, hogy magukat bátor ellenállóknak mutassák be és ezt sajnos viszonylag sok ember el is hiszi.”

Nyitókép: Vasarnap.hu


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 16. 03:04
"Kvasztics Fedor ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. augusztus 15. 18:37 ...ha már Soros és Oxford. Soros akkori támogatása normális módon nem jelentette Orbán számára azt, hogy őt most már egy életre szólóan kilóra megvették..." Persze hogy nem. De ilyet nem is állítottam. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne írjuk át a történelmet! Akkor csak az rúghatott bármilyen módon labdába, akit a pártállam erre kiválasztott. Gondolod, hogy Orbán mehetett volna Oxfordba, ha a hatalom benne önmagára veszélyt lát? Itt vagyunk harminchárom évvel a kommunizmus bukása után és a hatalom csúcsain két olyan játékos van, akiket anno a pártállam a politikai elit utánpótlásaként kijelölt és kiképzett: Orbán és Gyurcsány. És még csak véletlenül sem más.
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 15. 04:21
Trombi, Trombi! Mondd, mint Micimackó: Gondol! Gondol! Gondol! A Fidesz az ELTE Bibó Szakkollégiumban alakult 1988 tavaszán, amely egy speciális intézmény volt --- mint már írtam, kommunista belügyminiszteri jóváhagyással alakult --- és az volt a célja, hogy a gondosan kiválogatott hallgatóknak speciális elitképzést biztosítson. Orbán ezzel a háttérrel pályázott 1988 decemberében a pártállami Magyar Tudományos Akadémia intézményi keretei között működő magyarországi Soros Alapítványhoz 10000 dolláros oxfordi ösztöndíjért, amit csont nélkül meg is kapott. Talán tavaly írta itt egy hozzászóló, hogy ha maradt volna a kommunista rendszer, akkor most ugyanúgy Orbán és Gyurcsány meccselne egymással, csak éppen az MSZMP főtitkári székért. Szóval, tényleg nagyon óvatosan, Trombikám, azzal a múlttal!
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 14. 22:02
Trombi, csak szólok, az tényleg vicces lenne, ha a Fidesz alapítókból, egy kommunista belügyminiszteri jóváhagyással indított alternatív ifjúsági mozgalmi kísérlet gondosan kiválogatott tagjaiból próbálnátok, a volt munkásmozgalmi legendáriumhoz hasonlóan, rendszerellenes ellenállókat, nemzeti hősöket csinálni!
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 14. 21:32
Nincs elnyomás, falazás van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!