Büntetővízum

2023. augusztus 03. 17:55

A mi ügynökbaloldalunk sem lehet felhőtlenül boldog, hiszen ezentúl minden egyes fejtágításra új vízumot kell igényelniük.

2023. augusztus 03. 17:55
BIDEN, Joe
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Lehetett tudni, hogy fogytán a washingtoni türelem, magyarázza tegnapi számában a Népszava az amerikai lépést, miszerint a magyar útlevelű személyek utazásiengedély-érvényességi ideje ezentúl két évről egy évre csökken. Az újság szerint ez teljesen rendben van, hisz »az mégiscsak nonszensz, hogy a magyar kormány kötelességének érzi ott szabotálni az amerikai külpolitikát, ahol csak tudja«.

Azt is megtudhatjuk, hogy a magyar hatóságok könnyelműsége miatt kémek és bűnözők juthattak be az Államokba.

»De hát mit is várhattunk volna – teszi hozzá a jól értesült szerző, Horváth Gábor –, a Fideszt az sem zavarta, amikor Tusványoson feltűnt a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György.« (Horváthékat annál inkább zavarta az elnöki kegyelemben részesülő Budaházy – őket viszont a román provokátorok nem zavarták.)
Kár, hogy a Belügyminisztérium kapcsolódó közleményét »elfelejtette« megemlíteni a cikkíró.

Azt, hogy azért nem adjuk ki az USA-nak a kettős állampolgárságú honfitársaink adatait, mert az ő biztonságuk a tét.

Elvégre nincs garancia arra, hogy nem adnák át az adatokat Ukrajnának, ami alighanem súlyos következményekkel járna… (Persze hogy ezért áll most bosszút Joe Biden kormányzata.) Arról sem tesz említést a lap, amit a Counterpoint Institute ír a Twitter-oldalán:

Biden hétmillió embert enged át ellenőrizetlenül a déli határon. De megbünteti a NATO-szövetséges Magyarországot, mert nem eléggé háború- és LMBTQ-párti.
A mi ügynökbaloldalunk sem lehet felhőtlenül boldog, hiszen ezentúl minden egyes fejtágításra új vízumot kell igényelniük. Hazát árulni sem könnyű.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. augusztus 04. 14:16
gyuri, segítek: ez a történet arról szól, hogy megmérettetek és hiteltelennek, elvtelennek találtattatok, ismét. A napok óta tartó kínos félremagyarázásotok meg röhejes és átlátszó.
Héja
2023. augusztus 04. 08:02
A magyar választók széles tömegei nem terveznek gyakori utazásokat az USA-ba. A Népszava újfent egy ostobaságon örömködik.
Mátyás01
2023. augusztus 04. 06:50
"az mégiscsak nonszensz, hogy a magyar kormány kötelességének érzi ott szabotálni az amerikai külpolitikát, ahol csak tudja" Tehát még a Népszava szerint is csak ürügy az USA hivatalos magyarázata. Egyébként egy ilyen kis ország mint mi, hogyan tudná szabotálni az USA külpolitikáját?
tapir32
2023. augusztus 04. 03:31
A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Ál NGO pl. az Amnesty, a Transparency, a Helsinki stb. Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A szabadság csak határok között van értelmezve. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet. Egyetérteni a hatalommal nem szolgaság hiszen, azért kerültek hatalomra mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!