Daniel Freund: Az Unió „finanszírozza a demokrácia lerombolását Magyarországon”

2023. augusztus 21. 11:42

Szerinte az EU saját ellenségét pénzeli.

2023. augusztus 21. 11:42

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő a Frankfurter Rundschaunak adott interjúban Lengyelországot és Magyarországot bírálta. Elmondta, hogy az EU jelenleg három módszerrel igyekszik befagyasztani a pénzeszközöket, és most először alkalmazza a jogállamisági mechanizmust.

Freund szerint a valódi probléma, hogy a lengyel és a magyar bíróságok már nem függetlenek, és ezt még mindig nem sikerült megoldani. 

Szerinte „túl sokáig nem volt hajlandóság a Bizottság, de a tagállamok kormányai részéről sem, hogy foglalkozzanak a lengyelországi és magyarországi fejleményekkel”, amelynek egyrészt az az oka, hogy az Európai Néppárt tagjaként a Fidesz védve volt, másrészt a legfontosabb EU-s döntésekhez egyhangúságra van szükség. 

A baloldali politikus úgy véli,  az EU „a saját ellenségeit pénzelte”, mivel az Unió „finanszírozza a demokrácia lerombolását Magyarországon”, mivel Orbán az uniós pénzt az utolsó független média felvásárlására és saját hatalmának biztosítására fordította, valamint „2010 óta maffiaállammá változtatta Magyarországot, ahol a legközelebbi családtagjai és barátai hihetetlenül meggazdagodtak”. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: képernyőkép

 

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. augusztus 21. 21:10
Ezt a barmot kár mutogatni!
bokrosbirka
2023. augusztus 21. 17:20
Kis hülye liberáltnáci, majd ad neked az AFD hosszú cicit a szádba!
machet
2023. augusztus 21. 17:18
Nem balf@szkám.Magyarország nem engedi a beteg társadalmatok itteni térnyerését.Ennyi.Rozomis?
nakatomi
2023. augusztus 21. 17:01
"Orbán az uniós pénzt az utolsó független média felvásárlására és saját hatalmának biztosítására fordította." Ezek szerint Magyarországon már nincs "független" média. Orbán már az ellenzéki médiát is felvásárolta. Ha a "FOS"-ban lenne egy mákszemnyi büszkeség, akkor ezt kikérnék maguknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!