Szlovák lap: Orbán alatt a magyarok sikeresen telepítették a gulyásfasizmust

2023. augusztus 02. 09:03

A szerző szerint Orbán Viktor „hatalma nem ér véget a választási ciklus végével”.

2023. augusztus 02. 09:03
null

Az SME szlovák lap online felületén a noviny.sk kommentátorának véleménycikke szerint, mindig amikor „Magyarország hivatalos képviselője hangosan siránkozik a trianoni igazságtalanság miatt, 

ezzel óhatatlanul sajnálatát fejezi ki a szomszédok területi integritása – a hazája rovására – miatt”

„Magyarország még mindig nem békélt meg területeinek elszakadásával”

Majd azzal folytatta, hogy „ez az érzés megegyezik azzal, amikori az Orosz Föderáció tisztviselői kifejezték sajnálatukat a Szovjetunió
összeomlása miatt”.  A szerző szerint „a dolog logikája kérlelhetetlen, Magyarország még mindig nem békélt meg területeinek elszakadásával, és ha lehetőség adódna rá, Oroszországhoz hasonlóan cselekedne”.

A kommentátor szerint Orbán Viktor stratégiailag a várható élettartamán túl is tervezhet, hiszen biztosította, hogy

 hatalma nem ér véget a választási ciklus végével”. 

„Még a gulyásfasizmusnak is, szükségszerűen nacionalistának kell lennie”

„A Kreml-rezsim klónját vezette be otthon, kevesebb erőszakkal és nagyobb adag száraz kenyérrel mindenki számára. Kádár János alatt a Szovjetunió vazallusaiként a magyaroknak sajátos gulyásszocializmusa volt, Orbán Viktor alatt sikeresen telepítették a
gulyásfasizmust” – húzta alá a szerző.

„A választások már nem kötelezőek, reálisan szabadok, de nem sokkal szélesebb a választási lehetőség, mint 1989 előtt. 

A fasizmusnak, még a gulyásfasizmusnak is, szükségszerűen nacionalistának kell lennie, 

és szüksége van egy külső ellenségre, akitől megvédi a nemzetet. Oroszországgal mint szövetségessel ez a Nyugat lesz, annak minden értékével együtt, mint például az emberi jogok és a jogállamiság” – olvasható az SME-ben megjelent véleménycikkben.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. október 01. 00:59
Nagy lehet a nyomás a szlovák újságírókon, ha ilyen elmeizzadványokat tudnak világra hozni.
B_kanya
2023. augusztus 03. 09:05
"madas 2023. augusztus 02. 09:45 Szlovákia a Szovjetunió idején kinek a vazallusa volt?" Amikor a krautokkal együtt támadták meg Lengyelországot?
Osztap_Bender
2023. augusztus 02. 15:50
Szlovák lap: Orbán alatt a magyarok sikeresen telepítették a gulyásfasizmust........................................................................... Mondják ezt a Jozef Tiso mai, fasiszta utódai.
Kontar
2023. augusztus 02. 15:08
Ez a fizetett firkász valamit nagyon összekever: 1. "ez az érzés megegyezik azzal, amikori az Orosz Föderáció tisztviselői kifejezték sajnálatukat a Szovjetunió összeomlása miatt". - firkászkám ne keverd össze a két államformát; Magyarország egy egységes nemzetállamként lett széthasítva, miközben a Szovjet Unió államformája a több nemzet birodalomba való tagozódása volt. 2. "Kádár János alatt a Szovjetunió vazallusaiként a magyaroknak...." -fizette firkászkám, a Szovjetunió legnagyobb vazalus a ti dága elnökötök Edvard Beneš volt - mellesleg a Kreml ügynöke is - aki annyira nyalta az orosz segget, hogy felajánlotta Kárpátalját Sztálinnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!