A Fidesz levetíti a képviselőknek a Magyarországot gyalázó svéd kisfilmet a frakcióülésen

2023. szeptember 19. 13:28

Kocsis Mátéék megfogadták Gulyás Gergely javaslatát.

2023. szeptember 19. 13:28
null

Megfogadják Gulyás Gergely javaslatát, a Fidesz és a KDNP frakcióülésén levetítik a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia. Ezt nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. A kancelláriaminiszter a múlt heti kormányinfón a Mandiner kérdésére beszélt arról, ha Svédországban valóban általános iskolákban vetítik a lejárató videót, akkor Svédország mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne ratifikálja a svéd NATO-csatlakozást”. Mint mondta, érdemes a frakcióülés előtt levetíteni a kisfilmet a Fidesz és a KDNP képviselőinek, akik a svédnél egy jóval sokszínűbb közéletben küzdenek meg négyévente képviselői mandátumukért és ezt követően hozzanak döntést maguk a parlamenti képviselők arról, hogy támogatják-e Svédország NATO-csatlakozását, egy olyan országét, amely azt állítja rólunk, hogy nem vagyunk demokrácia.

A kormánypártok hamarosan Esztergomban tartanak kétnapos, kihelyezett frakcióülést, amelyen várhatóan szóba kerül Svédország NATO-csatlakozása is.

Ismert: bár a kormány a kezdetektől fogva támogatja a skandinávok csatlakozását a világ legerősebb katonai szövetségéhez, a kormánypárti képviselők a februári frakcióülésen is más véleményen voltak. Szerintük előbb bizalomépítő lépésekre lenne szükség a Magyarországot az elmúlt években rendszeresen pocskondiázó svédek részéről.

Feltehetően nem segített a helyzeten a magyar sajtóban pár napja megjelent hír is, mely szerint a svéd gimnáziumokban „Az EU és a demokrácia” téma feldolgozására egy egészen furcsa videóösszeállítással adnak segítséget. 

A 10 perc 40 másodperces film Gulyás Mártonnal indul, aki felütésképpen kijelenti: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.

Ezután a narrátor elmondja, hogy a kormány korlátozza a sajtó- és a szólásszabadságot, sőt, (kapaszkodjon meg minden svéd nyolcadikos) rendeletben szünteti meg a genderszakokat – amit kommentálva egy korábbi svéd EP-képviselő rámutat, hogy betelt a pohár, Orbán Viktor átlépett minden határt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 20. 21:29
Egy hitvány pártállamban élünk.
Kozmosz
2023. szeptember 20. 00:17
Majd fekete-fehéren seggbekalimpállak.
FeketeFehér
2023. szeptember 19. 17:39
Mi köze Gulyás Marcinak ehhez az egész hajcihőhöz? Mi köze a videonak a svédek NATO csatlakozásához? Semmi. A jogtulajdonos, a készítők svédek, nem Gulyás Marci. Lehet, hogy nem is látta a filmet, csak engedélyt adott egy felvétele felhasználására. Azt meg nagyjából tudjuk, mit gondol Gulyás Marci a magyar demokrácia állapotáról. Sose titkolta Ez a fideszes kalimpálás egyszerrre undorító és vicces. Majd jól megtagadja a fidesz a svédek NATO csatlakozását, mert Gulyás Marci azt mondja, amit. Röhej az egész purparlé. És ezzel a baromsággal akar foglalkozni a fidesz frakció. Hát ennél magyarországnak úgy tízezer nagyobb problémája van.
Ez D-dúr és e-moll
2023. szeptember 19. 15:50
"Fegyenc8 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. szeptember 19. 15:32 Úgy ahogy én is ki tudok találni meséket." Nem mese ez, gyermek! Tessék: https://www.parlament.hu/irom42/04255/04255.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!