Segíteni próbált az alpolgármester, de a hajléktalan nem kért belőle

2023. szeptember 13. 09:45

Nem kellett a hajléktalannak a kolbászos májas.

2023. szeptember 13. 09:45
null

Közösségi oldalán számolt be az esetről Ábel Attila független alpolgármester. Mint írta, lányával együtt, „alig szálltunk ki a kocsiból, már bicegett oda hozzánk egy hajléktalannak kinéző, szerintem nálam fiatalabb férfi. Nem vártam meg, hogy elmondja a szövegét. Szóltam, hogy csak kártyám van, nem tudok pénzt adni neki. Erre ő odadünnyögte a lányomnak: »Na ilyen apád van.« De azzal folytatta - már hangosan -, hogy azt is nagyon megköszönné, ha vennék neki ételt. Pár zsömlét, és hozzá disznósajtot”.

Az alpolgármester leírta azt is, hogy a kéregető ittasnak tűnt. Megkérdezte tőle, hogy ugye megvárja-e őt, és mikor erre ígéretet tett, Ábel bement a boltba. Zsömlét vett, és kolbászos májast, mivel disznósajt nem volt. Visszatértek a parkolóba, ekkor azonban a hajléktalan már nem volt sehol. 

Szóval van úgy, hogy mindent megteszünk, de nem kell. Mert nem is azt akarják, amit mondanak vagy máshogy gondolkoznak. Nem tudnak kitörni abból a buborékból, amiben bent ragadtak.

De ide tudtam volna írni még száz pozitív élményt is arról, amikor másoknak segítettem, és láttam, hogy nem hiába” – tette hozzá az alpolgármester.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. szeptember 13. 22:43
- Van egy cigid? Buszjegyre kell!
robertdenyiro
2023. szeptember 13. 18:10
Bréking: a mai népszara színes híreiben azt írják: a hajléktalan személy helyi lakosok állítása szerint egy bizonyos Ly. Péter, munkanélküli parizermarketinges és nyugalmazott megélhetési politikus volt. A parkolóbol egy környékbeli kapualjban lakó cimborájával együtt távozott, aki az esetet közvetlenül megelőzően egy 2 literes műanyag flakonban tárolt, erjesztett szőlőitalnak látszó folyadékkal tért vissza, azzal a céllal hogy annak tartalmát társával a környékbeli ligetben együtt elfogyassza. Az esetet állítólag térfigyelő kamerák is rögzítették.
Ergit
2023. szeptember 13. 14:33
Régebben a kéregetők Bélást kértek (2 Ft-ost), akkoriban 40 fillér volt egy zsömle. Én sose adtam, mert ha összegyűlik neki napi 200 Ft, sokkal több a bevétele, mint egy dolgozónak.
Kormánypárti2
2023. szeptember 13. 14:11
Heló! Van egy cigid? Buszjegyre kéne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!