Az oroszok nem a barátaink, fiam

2023. október 23. 15:32

Nincs más nép, mely többször nyomta volna a magyarok fejét a sárba az orosznál.

2023. október 23. 15:32
Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor
Facebook

„Az oroszok nem a barátaink, fiam.

Nem kell rájuk haragudnod. Ne forraljon bosszút a szívedben a történelmi tapasztalat. Sok mindent adtak a világnak az orosz emberek. Nagyon szerethető egy-egy orosz. Dosztojevszkij például, aki nélkül kevesebbet tudnánk a bűn természetrajzáról.
A nagy oroszok sokat tettek hozzá a világhoz. Te leszel kevesebb, ha nem ismered meg őket. Az orosz nép azonban nem a barátunk, fiam. Ezt pedig soha ne felejtsd el.

Zavaros napokban adatott meg élnünk. Huszonéves koromban úgy gondoltam, hogy bár tejszerű köd borul az útra, mely keresztül vezet az életen, de mögöttem lámpák égnek a homályban. Eltévedni eltévedhetek, de hátrafelé nem megyek soha – mert ezek a fények jelzik népünk korábbi lépteit, hogy merre van mocsár, merre járhatatlan.

Tévedtem fiam. A múlt fényei kiolthatók. A történelem elhazudható, mint minden más korunkban, ha éppen úgy hozza kegyelmesék érdeke. Az oroszok nem a barátaink. Nincs más nép, mely többször nyomta volna a magyarok fejét a sárba az orosznál. Mindig számíthattunk rájuk, ha rémálmából hirtelen ébredve, népünk megpróbált kimászni az álmos Ázsiából.

Az oroszok verték le forradalmainkat, ők szabadítottak fel a náci elnyomásból, hogy utána negyven évig elnyomhassanak. Felszabadítás. Édesnek kellene lennie ennek a szónak, hiszen a szabadságból van. Közép-Európában azonban minden nemzet szájában keserű.
Az orosz felszabadítás munkatáborokat, földrablást, elhurcolt férfiakat és megerőszakolt nőket jelent fiam. Együtt tanultuk ezt a csehekkel, szlovákokkal, lengyelekkel.

Egyedül mégis Magyarország szenved amnéziában.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bendarzsevszkij Anton

Facebook

Idézőjel

...akkor Magyarországon ma nem arról beszélnénk, hány év vagy évtized kell még ahhoz, hogy utolérjük Ausztriát.

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mazsola0408
2023. október 24. 18:54
Jobb ha tudod a világon sehol nincs barátunk, az oroszokkal érdekből tartjuk a kapcsolatot mint mindenki mással, ez jó így.
Lajoss
2023. október 24. 16:46
Az állampárt újra az oroszokat szopja…ez az igazi hazaárulás!
robertdenyiro
2023. október 24. 16:32
Ki kell ábrándítsam a szerzőt: nincs olyan hogy egy komplett nép a barátunk vagy ellenségünk a teljes népesség, vagy államszinten. Ez egy tipikus libnáci fatwa. Barátságokat emberek kötnek emberekkel, egyének egyénekkel. Államközi szinten pedig lehet érdekek és azok érvényesítése mentén szövetségekről beszélnil. A ballibnáci terminológia szerint jelenleg a "nyugat", brüsszel, az usa a barátunk (talán úgy értik hogy az ő szektájuk barátai?), a ruszkik meg az ellenségünk (vélhetően a komplett szektájuk ellenségei?). Ki kell őket is ábrándítsam: sem a nyugat, sem brüsszel sem az usa nem a bárátaik, nekik sem. Ez ugyanis nonszensz. Ha lenne eszük és a fatwáikon túl is látnának valamit, akkor láthatnák: hogyan is lehetne a komplett usa a barátjuk amikor abban bizony benne van legalább 150 milliónyi Trump szavazó is, akik meg csupa ellenség, igaz? Akkor ki a barátjuk? Az usa mint államhatalom talán, konkrétan az ő szektájuk barátai? Röhejesen ostoba, agymosott barmok ezek a ballibnácik.
Wolfram004
2023. október 24. 16:15
Dedós demagógia v1.0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!