Miért olyan nehéz az alkotás láttán feltételezni az alkotót?

2023. október 09. 19:51

„Nem látjuk az Istent”, háborognak az ateisták, amiképpen a HVG publicistája.

2023. október 09. 19:51
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

„Háromezer éve – amikor az egyszeri emberek úgy számoltak, hogy egy-kettő-sok, még évszázadokkal később is a római számokból az ezer jele volt a legnagyobb ľ nem írhatták, hogy tizenhárommilliárd éve volt az ősrobbanás, ami a teremtéssel azonos. De a teremtésről a Biblia első soraiban leírt sorrend és folyamat megfelel a mai tudományos világképnek, amiben a csillagok kialakulása megelőzi az eredetileg kihalt Földét, majd az evolúció leírásával (alsóbbrendű majd magasabb rendű állatok teremtése, végül az ember) háromezer évet rávernek Darwinra.

»Nem látjuk az Istent«, háborognak az ateisták, amiképpen a HVG publicistája: »nehezebb ma elhinni, hogy (…) odafenn van bármi más, mint végtelen üresség és síri csendben keringő gömbök«. Rossz hírem van: sehol nincs benne az alkotó az alkotásban. Akárhogy forgatja a Mona Lisát nem találja meg Leonardót sem az üveg alatt, sem a kép hátoldalán. A házban sem leljük a tervező mérnököt, a szekrényt is hiába szedjük szét, csak falapok, csavarok, sehol az asztalos. Az egyébként éppen isteni specialitás, hogy ő egyszer tényleg belépett az alkotásába, valóságosan, nem úgy, mintha Leonardo ráfestené magát az utolsó vacsorára.

És miután tudjuk, hogy az embert a saját képmására teremtette, ha látni akarjuk, elegendő a tükörbe néznünk. Ha ennél is pontosabb képet akarunk róla, keressünk rá az interneten a torinói lepelre. Ilyen az Isten arca. Akár a miénk.

Mintha még Tóta W-re is hasonlítana egy kicsit…

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
augustus2-0
2023. október 10. 19:08
Ja, HakapesziM-nek szántam.
augustus2-0
2023. október 10. 19:07
Rájöttem, mit kellene tenned. Reszetelni magadat. Ui. egyértelmű, hogy azt a föltehetően rengeteg dolgot, amit összeolvastál, igen erős előföltevéssel olvastad, és mindennel a világlátásodat akarod igazolni, ha alkalmas rá, ha nem, ha igaz, ha hamis. Próbáld fordítva: élsz, megfigyelsz, olvasol (prekoncepció nélkül!), és abból próbálod lépésről lépésre megfejteni az igazságot, megalkotni a világképedet. A lényeg pedig egy: ez az általad görcsösen tagadni akart Isten szeret téged, és boldog örök életre teremtett.
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2023. október 10. 16:22
A közvélekedés szerint a libernyákok nagyon okosak. Kíváncsi vagyok, meg tudják-e magyarázni, hogy milyen evolúciós események vezettek el oda, hogy sok faj élettartama korlátozott. Arra bizonyos rövidülő génre gondolok. Azért, mert, ha nem lenne az élettartama korlátozott, sok faj már rég túlszaporodott volna annyira, hogy meghaladta volna a föld eltartóképességét. Mi ez, ha nem teremtés? Az, hogy Isten teremtette a világot, vagy az UFÓ hívők kedvenc elmélete szerint a laborvezető. mert a föld egy laboratórium, most mellékes.
Aba Sámuel
2023. október 10. 14:16
A villamoson egy templom ekőtt keresztet vet egy idős úr. "Mit kapálózik, talán hisz Istenben?"-kérdi tőle egy ott álló nő. "Igen, hiszek benne."- feleli az öregúr. "Miért hisz benne? ""Mert ott van." "Nem is látta!" "A maga büdös picsáját se láttam, mégis tudom,hogy ott van!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!