Tóta W. a lengyel választásról: Az ellenzék képes volt mozgósítani a nőket, akiknek „már a bugyijában túrtak az imádságos kezek”

2023. október 19. 13:43

Választást elemzett a publicista.

2023. október 19. 13:43

Tóta W. Árpád klaviatúrát ragadott a lengyelországi választások kapcsán. Mint ismeretes, végül a Jog és Igazságosság nyert, a szavazatok 35,38%-ával, viszont úgy tűnik, hogy az ellenzéknek van esélye kormányt alakítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Tóta W. szerint „most akkor Lengyelországnak el kellene süllyednie, ugyebár. Ha igaz bármi abból, amit odaát és ideát hallani ezekről az européer libsikről. 

Jövőre már csupa mecset lesz Varsó és Krakkó, arabok és transzneműek együtt molesztálják a békés járókelőket, 

a Wawelt eladják a Pfizernek, és hatóságilag körülmetélik a püspököket”.

Kifejtette, nyolc év után „elbukott Lengyelországban az illiberalizmus”, mivel „Kaczynskinak nem volt ideje és hatalma leválthatatlanná tenni magát”.

Szokatlan gondolatmenetet villantott a szerző

Ennek alátámasztására az alábbi gondolatmenetet villantotta fel: „Dolgozott rajta pedig. Jól ismerjük a technikákat: sajtóellenes lépések, hisztikampányok gender- és migrációügyben, sötét manipulációk, amiket összefoglalóan jogállamisági problémaként szokás emlegetni. Közpénzből finanszírozott permanens kampányok, álságos népszavaztatások hamis kérdésekről. Állandó nemzethalál-víziók, amiket csak a Párt háríthat el, amely tehát maga a nemzet. És az ékegyszerűre pattintott jobber bunkóizmus: buzik haza, a nő főz-süt-szül, velünk az isten, vesszen a diszkó.”

Viszont nem volt a PiS-nek ereje arra, hogy „leverjen minden érdemi ellenállást”, az ellenzék pedig „konokul működött”: „élt a megmaradt nyilvánossággal, és képes volt mozgósítani a rezsim kárvallottjait. Nőket, akiknek már a bugyijában túrtak az imádságos kezek.

Városlakókat és fiatalokat, akiknek forgott a gyomruk az ájtatos-völkisch hazudozástól. 

A középosztályt, amely magától értetődően döntött úgy, hogy másik utat választ, mert ebben a rendszerben nincs kedve nemzetileg együttműködni. Vagy mert a hazáját európai országként szereti, és nincs ínyére, hogy kifelé áll a rúdja.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. október 23. 14:51
Ha tényleg az abortusztilalom miatt szavaztak a nők a PIS ellen, akkor az elég szomorú, mert azt mutatja, nincs tudatos fogamzásgátlás a lengyeleknél. A gyermekszületések szabályozását nem a már megfogant embertársaink megölésével kellene végezni. Ha a lengyel nők ezt normálisnak tartják, az szintén igen szomorú, és a teljes társadalmukról elég negatív bizonyítványt állít ki.
nyugalom
2023. október 21. 13:32
Ez miert nincs Izraelben vagy pl Berlinben? Takarodjon innen!
Nemtag
2023. október 20. 16:19
Tóta totálisan undorító féreg! Aljas, mint a legtöbb libsi.(ja, az egész)
altercat1
2023. október 20. 07:30
"a bugyijában túrtak" A tetves, fehérfolyásos, lilára baszott picsájú kurva anyádnak, kis geci patkány. (Mutasd anyádnak a kommenteket, köcsög!) És ez "újságíró"... Inkább újság-nyíró... Amúgy az a különbség a büdösbunkó proli és a "paraszt" között, hogy az utóbbi, ha a női nemről szólt, az a szívről, a szemekről és a szerelemről dalolt, s nem a pináról és a faszról, mint a gyökér pronyók. Ahová ez a patkány is tartozik. Kihozható a proli a dzsumbujból, de nem hozható ki a dzsumbuj a proliból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!