Ha már azt mondják, túl öreg vagy, abbahagyom

2023. november 19. 16:12

Megkaptam a büntetésemet, befizettem. Interjú.

2023. november 19. 16:12
Kern András
Kern András
24.hu

„Önnel kapcsolatban a színházi szakmát jelenleg az foglalkoztatja, hogy negyven éve játssza a Játszd újra, Sam! című előadást. A szélesebb közvéleményt pedig az, hova parkol. Inkább az előbbiről beszélgessünk, de azért meg kell kérdeznem: mi lett a parkolási ügy vége?

Ezt is ajánljuk a témában

Megkaptam a büntetésemet, befizettem.

Foglalkozzunk akkor a Játszd újra, Sam!-mel! 1983-ban a Kritika folyóiratban így írtak róla: „A darab ugyanis egyéniségre épül. A mély emberismeretről, életismeretről árulkodó, szellemes dialógusokban előadott (Földényi F. László fordítása), ám soványka cselekmény aligha állna meg a színpadon olyan színész nélkül, akire ne volna jellemző ugyancsak a mély emberismeret és életbölcsesség.” Negyven év alatt életbölcsességből, felteszem, még több lett. Jobb lett emiatt az előadás?

Ezt olyasvalakitől kellene megkérdezni, aki akkor is látta, most is látta, és nem én vagyok. Belülről nem érzem pontosan. Nem sokat változott. Hagytuk, hogy álljon a lábán, nem akartuk elrontani, nem akartunk új dolgokat belerakni. A próbákon sokat improvizáltunk, kicsit át is írtuk. Sok amerikai poén volt benne. 

Pestiesítettük a darabot kicsit, hogy idevaló is legyen. 

Úgy hagytuk, örültünk, hogy sikere van. Később sem akartam mást játszani. Egy különbség van: az én életkorom. A darab egy fiatalemberről szól, egy harminc körüli pasasról, akit elhagyott a felesége, és most újra csajozni kezd. Hetvenöt évesen kicsit különös ilyet játszani. De valahogy szerintem a közönség körében elterjedt, hogy ez olyan régi előadás, ami most is jó. Nem mondták azt, hogy »maga már túl öreg, hagyja ezt abba!«. Majd, ha mondják, akkor abba is hagyom.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 10. 03:08
Homályos szar felvétel, Hyazinth.
Hyazinth
2023. november 21. 00:42
Nem tartozik a kedvenceim közé, de ez a mosómedvés szinkronja nem rossz.
Welszibard
2023. november 20. 22:53
Mivel Kern András színművész úr az utcára kilépve nem színészként, hanem úrvezetőként szabályszegőként viselkedett, ráadásul többször is, emiatt emberi gyengeségéről tett tanúbizonyságot. Ezt noch dazu fölényeskedéssel próbálta elbagatellizálni. A jogos büntetés után ennyi volt a bocsánatkérése: "Befizettem". Számomra mint ember ezzel sajnos végképp leszerepelt.
alexandrosz-2
2023. november 20. 18:08
Ilyen hanggal és pofával még szinkronszínész se lehettél volna normálisabb helyeken te nyomorult szerencsétlen hülye zsidó! Verdd a segged a földhöz örömödben, hogy appel sztárt csinált belőled, mert zsidó vagy te is és takarodj haza a kies sivatagotokba, arabokat gyilkolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!