Hivatalos: jöhet az 1 milliárd eurónyi uniós forrás Magyarországra

2023. november 23. 11:42

Mutatjuk a részleteket.

2023. november 23. 11:42
ORBÁN Viktor

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: a Bloomberg csütörtökön úgy értesült, hogy az Európai Unió mintegy 1 milliárd eurót szabadíthat fel a Magyarországtól visszatartott forrásokból. 

Mint korábban megírtuk: a nagyjából 1 milliárd eurós összeg úgy jön ki, hogy a magyar kormányzat augusztus végén benyújtott a REPowerEU hitelrészére egy 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet, amihez 700 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatás is jár.

Ha ezt az összesen 4,6 milliárd eurós összeget jóváhagyják, abból 20 százalékos előleg érkezhet – ez adja ki a közel 1 milliárd eurót.

A fentiek elbírálására 60+30 napja volt a Bizottságnak, tehát legkésőbb november végéig döntenie kellett, hogy elfogadja-e a módosított nemzeti helyreállítási tervet.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszeli tisztviselők is megerősítették a hírt

Mint a Portfolio csütörtöki cikkében rámutat: a lapot „brüsszeli tisztviselők arról tájékoztatták, hogy az Európai Bizottság technikai egyeztetésén csütörtökön, nem sokkal 11 óra előtt jóváhagyta a Magyarország által benyújtott módosítást a helyreállítási és ellenállóképességi eszköznél.”

FRISSÍTÉS!
Cikkünk megjelenését követően Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közösségi oldalán megerősítette: érkezik a hazánknak járó források első része.

Mint a politikus fogalmazott:

A tárgyalások eredményre vezettek: érkezik az európai uniós források első része!”

Mutatjuk az említett bejegyzést:

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 319 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2023. november 24. 08:01
Kanmacska 2023. november 23. 18:16 Akkor emelik a tanárok bérét? Akkor megpukkad az ellenzék, mert kivel tüntet? A pedagógus libernyákokkal! Tanárok eddig sem tüntettek!
Korrupt Kornél
2023. november 24. 07:56
Az összeset! Addig semmit megszavazni, mert azonnal leállítanák a többit! Hogy hogy részletekben? Azonnal az összeset!
muszlim1970
2023. november 24. 01:40
Dugjátok fel magatoknak!Már kávéztunk!
Pelso j.
2023. november 23. 19:54
3,9 milliárd eurós hitel, amihez 700 millió eurónyi támogatás is jár. a tibi erre olyan büszke, ezt akarja sikerként eladni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!