Kiderült: ezért hívta meg az összes magyar EP-képviselőt Novák Katalin (VIDEÓ)

2023. november 09. 11:27

Ezeket az érdekeket „rajtunk kívül senki más nem fog képviselni Európában” – fogalmazott a köztársasági elnök.

2023. november 09. 11:27

Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes félretenni a jogos pártpolitikai nézeteltéréseket vagy a szemléletbeli különbséget is a közös érdekek képviselete érdekében – jelentette ki Novák Katalin Brüsszelben szerdán.

Novák Katalin a brüsszeli Liszt Intézetbe közös eszmecserére invitálta valamennyi magyar EP-képviselőt, politikai pártállástól függetlenül. A szerdai zárt körű találkozón a Fidesz EP-képviselői – Gál Kinga, Győri Enikő, Tóth Edina, Bocskor Andrea, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs, Deli Andor, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő és Trócsányi László – mellett Hölvényi György (KDNP), valamint Winkler Gyula és Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselői vettek részt.

Ellenzéki oldalról egyedül Ujhelyi István szociáldemokrata EP-képviselő jelent meg.

Beszédében Novák Katalin hangsúlyozta, minden magyar európai parlamenti képviselőt meg kíván szólítani, mert – mint kiemelte – vannak olyan ügyek, melyekben fontos a nemzeti egység, és vannak olyan helyzetek, amikor érdemes félretenni a jogos pártpolitikai nézeteltéréseket vagy a szemléletbeli különbséget is, annak érdekében, hogy

képesek legyünk összefogni azokért az érdekekért, amelyeket rajtunk kívül senki más nem fog képviselni Európában”.

Elszalasztott lehetőségnek nevezte azt, amikor – szavai szerint – egy kinyújtott kézre nincs a másik oldalon olyan, aki azt megfogja. Utalva ezzel a találkozóra. Közölte: partnerséget ajánl a magyar EP-képviselőknek, amikor ugyanis fontos magyar érdekekről van szó, akkor igyekezni kell megtalálni a közös fellépés lehetőségét a magyar érdekérvényesítés erősítésére.

„Ami megítélésem szerint most jelentős és markáns ügy, az az, hogy

Magyarország hozzájuthasson az őt jogosan megillető európai uniós forrásokhoz.

Jó alap lehet ehhez, ha ebben a kérdésben egységfrontot tudnak alkotni a magyar EP-képviselők” – tette hozzá Novák Katalin.

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2023. november 11. 00:09
Ennyit arról, hogy ennek a nőnek mekkora a presztizse, ázsiója. A fidesznyikeket odarendelték, a többiek meg lekakálták.
julius68-2
2023. november 09. 21:57
A labancok a 17–18. században, elsősorban a Thököly vezette felkelés és a Rákóczi-szabadságharc idején Magyarországon tartózkodó, többségében német Habsburg-hű csapatok és a DINASZTIA MAGYAR PÁRTHÍVEINEK elnevezése volt. Velük szemben álltak a kurucok. Most is vannak labancaink és a támogatóik !
2023. november 09. 20:21 Szerkesztve
"Vissza a mocsárba" c. ellenzéki bohózat: Rendezö: a "Raszputyin" munkaközösség (Deklasszált Kommunisták) Nyelvileg lektorálta: Kunhalmi Ágnes blamázs-díjas filológus, Raszputyin szerepében: Gyurcsány Ferenc, magyar hangja Karácsony Gergely, Mythomániás, öntelt bolsevista grófnő: Dobrev Klára, Eszelös vásári kurjongató: Jakab Péter, Nemtudomka, generáldilettáns: Fekete Győr András, Botmixeres angyalcsináló, újgazdag, csalárd milliárdos: Cseh Katalin Mata Hari hamisított viaszmásolata: Donáth Anna, Szárnyaszegett vészmadár: Újhelyi István, Afgán hastáncos, biológiai fegyver vaktölténnyel: Szabó Timea, Alacsonyvérnyomásos küldönc: Tóth Bertalan, Raszputyin komornája és méregkeveröje: Vadai Ágnes, Szereptévesztő mókamester: Tordai Bence, A csapóajtó-balett primadonnája: Kunhalmi Ágnes, Szelfimániás, buja kertész: Gréczy Zsolt, Röpködő lókötő: Hadházy Ákos, Mükedvelö hóhér, lámpavas-megszállott: Márki-Zay Péter Kamuba sült pojáca: Karácsony Gergely
Palatin
2023. november 09. 20:20
Mi a különbség Orbán és Gyurcsány kormányzása között? Gyurcsány alatt megboldogulsz (azaz kipurcansz), Orbán alatt meg boldogulsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!