Már megint kiverte a biztosítékot Brüsszelben, hogy orosz gázt vásárol Magyarország

2023. november 15. 12:05

Az Európai Bizottság energiaügyi biztosát az nem igazán érdekli, hogy az EU számos országába továbbra is ugyanúgy áramlik az orosz gáz, mint korábban.

2023. november 15. 12:05

Magyarországnak fokoznia kell az erőfeszítéseket az orosz energiaforrások vásárlásának megszüntetésére, amelyek miatt az ország ki van téve a Kreml rosszindulatú befolyásának – közölte kedden Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa a Politico beszámolója szerint.

„Még Magyarország is tudja, hogy ennek a tevékenységnek a folytatásával jogot adnak Oroszországnak a piacuk manipulálására” – közölte Simson a Politico Fenntarthatósági Jövő Hete csúcstalálkozón. Az energiaügyi biztos annak sem örült túlzottan, hogy az orosz Gazprom gázipari óriásvállalat bejelentette, hogy idén télen növeli a Magyarországra irányuló földgázszállításokat.

Egyetlen politikai vezetőt ismerek Európában, aki kezet fog ezzel a háborús bűnössel, de ennyi”

– foglalta össze a véleményét Kadri Simson, utalva Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök pekingi találkozójára.

Az energiaügyi biztos ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarország folytatja a Paks II. atomreaktor építését, amely Oroszország támogatásától és nukleáris fűtőanyagától függ.

Fontos kiemelni, hogy az Európai Unió (EU) számos országába továbbra is áramlik az orosz gáz,

beleértve azokat is, amelyek hivatalosan felhagytak vele – ezt maga Alekszej Miller, a Gazprom vezetője közölte. Miller elmondta, hogy „az orosz gáz elérhető az európai piacon, még azokban az országokban is, amelyek azt állítják, hogy nemzeti piacukon nem”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: STEFAN SAUER / DPA / AFP

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2023. november 16. 09:14
Nyihihi! :D https://oroszhirek.hu/wapo-az-amerikai-hadsereg-az-usa-altal-betiltott-orosz-olajat-hasznalja/
irmag2
2023. november 15. 17:53
Móricka, mi lesz még a libából? Töpörtyű!
Jose
2023. november 15. 17:36
Ezt a buksikázós gennyláda genus-barmot meg kéne keresni pár keresetlen bézbóllütő-suhintással.
Jose
2023. november 15. 17:35
Miért nem üvöltik a fülébe ennek a mocskos faszfejnek, hogy mindenki vásárol gázt az oroszoktól? Miért hagyják ennyiben? Az ilyesmit sose értettem. Én megvenném a legnagyobb brüsszeli lapban az első oldalt és 10 centis, piros betűkkel kiírnám ezt oda a baromarcnak címezve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!