Részleteket osztott meg balesetéről a színházigazgató

2023. november 18. 16:36

Besenczi Árpád jobb gyűrűsujja sérült meg.

2023. november 18. 16:36

Lapunk szombaton megírta, hogy súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították. Az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczi Árpádnak, aki egyben a színház igazgatója, megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani.

Azóta kiderült, hogy a színház igazgatójának a jobb gyűrűsujja sérült meg. Besenczi Árpádot még az éjszaka megműtötték a helyi Szent Rafael Kórházban,

de nem sikerült visszavarrni a leszakadt, eléggé megroncsolódott ujjdarabját

– írja a ZAOL.

Ez történt az előadáson

„Az Indul a Bakterház »futkározós« részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról.

Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam.

Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt” – árulta el a lapnak Besenczi Árpád.

A kórházban történtekről

„Onnantól kezdve az események nagyon felgyorsultak, jött a mentő és bevitt a kórházba. Ott felhívták a pécsi klinika kézspecialistáját, elküldték neki a fotót az ujjamról, hogy mit lehet vele tenni.

Igazából nem sokat, mert a sérülés nem egyenes szélű volt, amit egy kés balta okozna, hanem eléggé roncsolt.

A műtét után még az éjszaka hazaengedtek” – árulta el újságírói kérdésre a színművész.

Kiderült, hogy nem hibázott senki

„Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt. A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve.

Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek.

Az élet azonban nem áll meg” – húzta alá Besenczi Árpád.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen Besenczi Árpád a bakter szerepében. Fotó: MTI/Katona Tibor

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. november 18. 23:23
>>> Kiderült, hogy nem hibázott senki<<< Csak az az ujjperc nem érezte jól magát ott ahol volt.
5m007h 0p3ra70r
2023. november 18. 21:09
Nagy bohém a színész. Itt egy törött csigolya, ott egy leszakadt ujjperc, but the show must go on, semmi sem számít alapon.
Dunhill67
2023. november 18. 20:38
"monnyon" le
Obsitos Technikus
2023. november 18. 18:18
Gyűrűvel díszletben rohangászni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!