Tordai Csaba házkutatási ügyét a Magyar Ügyvédi Kamara sem hagyta szó nélkül

2023. november 22. 08:16

Fegyelmi eljárás is indulhat Tordai Csaba ellen.

2023. november 22. 08:16
Tordai Csaba

Ahogy azt korábban megírtuk, az adóhatóság nemrég házkutatást tartott Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának, Tordai Csabának az irodájában, mivel a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a főpolgármester nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket. 

Ezt követően kiderült, hogy a Tordai által korábban felügyelt Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) tömegesen tűntette el Bajnai-kormány levelezéseit a 2010-es kormányváltás során. Az ügyet a Magyar Ügyvédi kamara sem hagyta szó nélkül.

Tordai Csaba ügyvédi karrierje szempontjából is kínos helyzetbe kerülhet, ha a 99 Mozgalom ügyében folyó nyomozás során a nyomozó hatóság gyanúsítottként is bevonja őt az eljárásba. Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Havasi Dezső elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy Tordai esetében a fegyelmi eljárás és az ügyvédi tevékenységének felfüggesztése még nem történt meg. Ezek a lépések csak akkor következhetnek be, ha Tordait gyanúsítják, vagy később vádat emelnek ellene.

A lap megkérdezte a kamarát, hogy hogyan érinti Tordai ügyvédi tevékenységét, ha az ellenzék félmilliárdos „mikroadománya” miatt eljárás indul vele kapcsolatban. Ebben az esetben a kamara tájékoztatása szerint 

fegyelmi eljárás is indulhat Tordai Csaba ellen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 22. 10:53
Lám, még egy ügyvédnek sem sikerül lepapíroznia a ballibek és külföldi támogatóik milliárdos pénzügyi beavatkozását. Arról nem szólva, hogy az összeg jelentős része magánzsebekbe vándorolt, vagyis ellopták. Ezek a tények, a többi vergődés és duma, duma, duma...
westend
2023. november 22. 09:39
ez a csávó úgy működik, mint egy klasszik maffia titkár. El van, lapít ott a félhomályban és keveri a kártyát meg a bankókat.
Perczel Éva
2023. november 22. 08:36
Milyen óvatos duma, ez a "fegyelmi eljárás is indulhat"? Ha jogos induljon, ha nem akkor minek ez a süketelés? Vagy Pressmann döntésére várnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!