Tóta W. kéjesen ekézi a Mandiner szerzőjét: Magyarországon sincsenek ám többségben a Süsü-hívők!

2023. november 20. 10:52

A kereszténység Tóta W. értelmezésében: varázslás, bohóckodás, szerepjátékos buli és debil baromság.

2023. november 20. 10:52

A Mandiner szerzője, Francesca Rivafinoli beszámolt a hasábjainkon egy kutatásról, miszerint Németországban bár 52 százalék tartja magát katolikusnak, evangélikusnak vagy egyéb kereszténynek, de csak 13 százalék életében releváns valamilyen szinten az egyház, és 

csupán 19 százalék hisz abban, hogy „létezik Isten, aki Jézus Krisztusban kinyilatkoztatta magát”

 – „konkrétan a magukat evangélikusoknak vallók 71 százaléka, a katolikusoknak pedig 68 százaléka úgy »keresztény«, hogy közben a dolog velejét, a lényegét még csak nem is hiszi” – fogalmazott szerzőnk.

Ezt is ajánljuk a témában

De jött Tóta W. és megfejtette az egész kereszténységet úgy, ahogy van

Tóta W. Árpád a Facebook-oldalán közölt egy írást, nagyon gusztusosan azzal a címmel, hogy

„Döglött isten”.

Aztán pedig örömködött egy sort, hogy milyen „illő és helyénvaló”, „nagyszerű vívmány”, hogy a németek csupán 19 százaléka hisz abban, hogy létezik Isten és neki volt egy Jézus nevű fia.

Majd felrótta a Mandiner-cikk hangvételét, egészen pontosan azzal volt baja, hogy azt a regisztert használta a szerzőnk, hogy „ezek az istentelen nyugatiak már ide süllyedtek”.

„Az 5200 fős kutatás eredménye amúgy kísértetiesen egybecseng szerénységem megállapításával, miszerint valószínűleg a mese maga bukott meg, a Jézus-mondakör. Egyszerűen ezt a szarul animált bábfilmet már nem veszi be az emberek többsége. Nem eszi meg az ostyát, ami állítólag emberhús, nem tudja komolyan venni, hogy odafenn egy égi hatóság számon tartja az ő szexuális és táplálkozási szokásait, pláne hogy szakterület szerint beosztott szentek görnyednek a helpdeskben, kapkodják a telefonkagylót, és kiabálnak Flórián elvtársnak, amikor tűzoltó imádkozik. 

Ez debil baromság, bocs. Annyi értelme sincs, mint a Süsünek, de arról senki se állítja, hogy valóság”

 – fejtegeti Tóta. W.

Megfejtette Tóta a magyarországi kereszténység helyzetét is

„A cikk úgy tesz, mintha nálunk bezzeg még élne a hit, és a többség lelkesen áldozna Süsünek, de hát látjuk a népszámlálásból, hogy hiba van a kréta körül; Magyarországon sincsenek ám többségben a Süsü-hívők” – folytatta a gondolatmenetét a hazai helyzetről – „Csak épp itthon nem végeztek ilyen kutatást ennek nyomán, hanem 

nekiálltak bizonygatni, hogy a döglött isten igenis él, és próbálják suttyomban mozgatni hátulról. 

Mária országa nem lett hűtlen, vagy ha mégis, egy jó asszony mindent megbocsát”.

Egy magyar kutatást követel Tóta W.

„Hol a magyar kutatás? Miért nem ásunk mélyebbre?” – követeli a magyar kutatást Tóta – „Nálunk ugyan hányan próbálnak még a rózsafüzérrel varázsolni? 

Hányan bohóckodnak még tömjénnel meg szenteltvízzel, mint valami elfajult szerepjátékos buliban? 

Hová lett a keresztény többség, ha volt valaha, és mi következik abból, ha nincs többé? Semjén Zsolt ki van rúgva? Püspök urak fogyókúrán? És talán... talán ájtatos propagandára sem érdemes ennyi pénzt elégetni? Hát igen, ne tőlük várjuk, hogy leharapják a saját ujjukat.”

Zárásként megjegyzi, „fütyörésznek a sötét erdőben, és nyugtatgatják magukat, hogy minden rendben van. Mi vagyunk a medvék, és tudjuk, hogy gyengék és védtelenek. És nagyon röhögünk.”

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2023. november 20. 22:09
nyugodtan kimondhatjuk, h ez a tóta vé(cé) egy elvadult degenerált büdös gyík semmi empátiával, türelemmel, szerénységgel! gyűlöletes!
Mátyás01
2023. november 20. 20:51
A kereszténységet lehet mesének titulálni és nevetség tárgyává tenni, de ha végleg eltűnik és helyébe lép az iszlám, akkor ez az ostoba gyökér kurva nagy bajban lesz.
tapir32
2023. november 20. 18:49
A balliberális eszmék az Alzheimer-kórhoz hasonlóan leépítik az agyat!
tapir32
2023. november 20. 18:42
Isten halott! /Nietzsche/ Nietzsche halott! /Isten/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!