A TV2 a szeriőz híradós tartalmakban is piacvezető lehet

2023. december 04. 12:49

A TV2 élre törésével ismét van verseny, ami a fejlődés legfontosabb előfeltétele, ezt liberálisként nem győzöm hangsúlyozni.

2023. december 04. 12:49
Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Facebook

„Érdekes trend kezd kirajzolódni, amennyiben a TV2 nem csak a nagy gálaműsorokban, de a szeriőz híradós tartalmakban is piacvezető lehet. Ami utóbbi újságírói és kereskedelmi siker kapcsán megvizsgálandó kérdés, hogy vajon a megváltozott médiafogyasztási szokások az agresszív polarizációt, vagy az egyértelmű véleményközlés mellett a neutrális-szórakoztató tényátadást igénylik-e; valamint mi a szerepe ebben (láthatóan alulteljesít) a lineáris tévézés online támogatásának.

Szerintem emellett igazán érdekes kísérlet egyetlen import ideológia és egy aránytalanul kisebbségi pártpreferencia mentén médiaszerű tartalmat előállítani, és egyáltalán nem baj, ha az nem rögtön, nem is egy-két hónapon vagy pár éven belül sikeres, sőt, ha akár tönkre is teszi két évtized piacvezetői pozícióját, hiszen így most a TV2 élre törésével ismét van verseny, ami a fejlődés legfontosabb előfeltétele, ezt liberálisként nem győzöm hangsúlyozni. Ahogy azt is mindig mondom: nem szégyen a jobbtól tanulni, és szerencsés az az ember, aki a munkája során egyértelmű visszajelzést kaphat, hogy mit végzett, mit ért el. Maga a rangsorolhatóság ténye ugyanis sokkal fontosabb, mint hogy ez most pont a hatodik helyre volt jó.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 04. 14:58 Szerkesztve
A liberalizmus a sajátos versenyfelfogására alapozva olyan etikai elveket próbált kimunkálni, amelyek az ember értékét külső megítélésétől teszik függővé. Antidemokratikus felfogás! A lét az, amiben azonosak vagyunk és erre alapozva mindenki egyformán értékes! Ez, az a tan, amit Jézus hirdetett és az európai kultúra alapja. „Vagyok aki vagyok!” A lét az alapja annak, hogy értéket tulajdonítunk önmagunknak és a másik embernek és a lét az alapja annak, hogy mindenki azonos értékű mindenki mással! Akik, külső megítélésből vezetik le önértéküket azok úgy járnak, mint a mesében az apa, a fiú és a szamár.
2023. december 04. 14:10 Szerkesztve
A versenyt abszolutizálók figyelmébe ajánlom az önszervező rendszereket, amelyek önmagukban fejlődőképesek anélkül, hogy bárkivel és bármivel versenyeznének. A társadalmi szerződés eszméje a korai kapitalizmus verseny felfogását az ember embernek farkasa elképzelést kívánta keretek közé szorítani. A felvilágosodás gondolkodói humanizálni kívánták a kapitalista versenyt, belátva azt, hogy a társadalom fenntartásához, fejlődéséhez kooperációra is szükség van. Mindezen elképzelések gyökere a társadalmi folyamatok torz, egyoldalú leírása volt. Ezért tarthatatlan és anakronisztikus a liberalizmusnak a versenyt abszolutizáló világleírása.
monuskaroly
2023. december 04. 13:55
Mindkettő szar, egyiket sem nézem, de ha ez kell a népnek, akkor már nyerjen inkább a TV2, mint a szar libsi Retek Klub!!! Az ugye világos hogy a lényeg a politika mindkettőnél, csak leöntve mázzal.
Upuaut
2023. december 04. 13:45
Az RTL meg TV2 versenye a szar meg a fos párbaja, semmi más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!