Bánkódik az EUobserver, szerintük az EU megint nem bírt Orbánnal

2023. december 21. 08:47

A lap véleménycikke szerint az EU-s csúcstalálkozó „fájdalmasan illusztrálta”, hogy az uniós vezetőknek „nem sikerült megfékezniük” a magyar miniszterelnök tervét.

2023. december 21. 08:47

Kritikus véleménycikket közölt a legutóbbi EU-csúcs kapcsán az EUobserver, amelyben a lap nemcsak a magyar miniszterelnököt, de az EU-t is kritizálta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem bírtak Orbánnal az EU-ban

Mint azt a csúcstalálkozó „fájdalmasan illusztrálta”, az uniós vezetőknek „nem sikerült megfékezniük Orbán azon képességét, hogy eltérítse az EU külpolitikáját” – írja elégedetlen cikkében a lap.

Az EU ahelyett, hogy tartotta volna a frontot, ismét nem tudta hatékonyan számonkérni Magyarországot

– mutatnak rá, (mintegy szomorúan – a szerk.) hozzátéve, hogy a mérföldkőnek számító csúcstalálkozó előtti napon az Európai Bizottság megállapította, hogy Magyarország teljesítette az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos feltételeket, és feloldotta 10 milliárd euró uniós kohéziós forrás zárolását.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. december 21. 20:29
Hát, így jártak a ZEU-ban. Mellesleg, egy sorosista kitartott bértollnok firkálmányára nem kéne teret vesztegetni, hadd' visítson.
Cisco
2023. december 21. 15:17
Döbbenet, hogy mekkora ellenszélben kell Orbán Viktor miniszterelnökünknek hosszú évek óta megküzdenie a sok kártékony, az európai identitást felszámolni igyekvő, a magyar legitim kormány ellen naponta uszító ellenséggel. Őszintén csodálom és irigylem a kötélidegeit! .
irondome
2023. december 21. 14:28
Mi az, hogy az “EU külpolitikája” ??? A még érvényes EU alapszabály szerint sem a külügy, sem a hadügy nem tartozik EU közösségi hatáskörbe, pont ez az oka annak, hogy ezekkel kapcsolatos témákban az összes tag egyetértése szükséges ahhoz, hogy idevágó politikai akarat az EU álláspontjává válhasson. (Innét a vétó fogalma, bár nem szerencsés kifejezés, mert olyan látszatot kelt, mintha egy eleve közös hatáskörben tenne keresztbe valaki). Szerencsére alapszerződést módosítani szintén csak az összes tag egyetértésével lehet. Azonban látható, hogy olyan nagymértékű zsarolási potenciál áll a brüsszeliták rendelkezésére, hogy a nemzeti szuverenitás maradványai már csak ideig óráig tarthatók fenn. Ehhez járul, hogy a kormányok (ld. most a lengyel helyzetet) maximálisan korrumpálhatók, a globalisták farzsebből le tudják kenyerezni őket. Ebben az esetben nincs más kiút, csak a kilépés, ha megvan rá a népakarat.
Hangillat
2023. december 21. 13:53
Iskra Kirova - HRW, OS, a Soros-birodalom hír-vélemény deformálója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!