Elszállítják az embercsempészek által használt roncsautókat a déli határtól (VIDEÓ)

2023. december 04. 20:54

A térség megtisztítását Homokhátság országgyűlési képviselője kezdeményezte.

2023. december 04. 20:54

Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár arról számolt be a közösségi oldalán közzétett videóban, hogy elkezdődött a Homokhátság megtisztítása. 

Többek között elszállítják az embercsempészek által használt roncsautókat is.

Az államtitkár a videóban elmondta, hogy rengeteg szemét, eldobált flakonok, táskák, hálózsákok és gazdátlan gépkocsironcsok csúfították el Öttömös, Ruzsa és Ásotthalom térségének erdőit, szántóföldjeit és útjait.

Mint fogalmazott „ezeket nem a Mad Maxben látta”, hanem az őszi Alföldi Kéktúrája során személyesen is megtapasztalta. 

Hozzátette, hogy az utak mellett hagyott,

 „kiégett és használhatatan” roncsok gyakran az embercsempészet eszközei voltak.

Ebből is jól látszik, hogy milyen óriási a nyomás a déli határon” – jelentette ki Nagy János. Majd arról beszélt, hogy „akkor ott ezt nemcsak áldatlan helyzetnek tartottam, hanem természet- és környezetvédelmi szempontból is aggályosnak”.

Ezután megjegyezte, hogy örömmel fogadta, mikor Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője indítványozta a Belügyminisztériumnál, hogy a magyar állam gondoskodjon a több száz roncs eltakarításáról. 

Elhangzott, hogy a kormányrendelet megszületett. Ez alapján a szegedi kormányhivatal értesíti a gépjármű utolsó tulajdonosát, hogy négy napon belül szállítsa el azt. Ezt követően a járművet egy őrzött telephelyre viszik.

A videóból az is kiderült, hogy a kormányhivatal a múlt héten el is kezdte a Homokháság megtisztítását, és a mai napig 52 járművet szállított el.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 05. 17:10
A csempészek hagyták ott!
Kormánypárti2
2023. december 05. 07:57
Gondolom értesítik az eredeti tulajdonost és ha nem adta el hivatalos papírokkal, vagy nem jelentette a rendőrségen hogy ellopták, akkor az elszállítás díját vastagon kiszámlázzák neki.
Chekke-Faint
2023. december 05. 07:12
A Homokháton van olyan autó ami négy éve ott van. Aki itt lakik az tudja, hogy több száz autóról lehet szó. Olyanról is tudok ami szépen le van takargatva, hogy ne lopják szét, mert aki letakarta számít valamire.
Tasi János
2023. december 04. 21:53
És bezúzzák a szétlőtt gépkocsikat IS, amiket a Gáza melletti könnyűzenei fesztivál hamasz általi támadása után lőttek rommá izraeli helikopterrel... https://www.youtube.com/watch?v=_9-u8LwhiZk Nem kettőt lőttek szét, hanem több százat! Vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!