Hekkertámadás áldozata lett Demkó Attila

2023. december 11. 09:08

„Bárkitől is jött mindez, teljesen felesleges figyelmeztetés volt” – fogalmazott az MCC geopolitikai műhelyének vezetője.

2023. december 11. 09:08

A Heritage Foundation nevű think-thank a hét elején kétnapos rendezvényt szervezett Washingtonban, melyen több neves magyar konzervatív személyiség és szakértő is részt vett. A résztvevők között volt Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő is, akinek a telefonjait és óráját nem sokkal az eseményről szóló cikk megjelenése után hekkelték meg – írta meg az Index.

A washingtoni magyar nagykövetség tagjai is meghívást kaptak a Heritage Foundation által szervezett kétnapos rendezvényre, melyre hétfőn érkeztek volna meg. Azonban a cikk megjelenését követően néhány órával mind Ugrósdy Márton, mind Demkó Attila neve eltűnt a cikkből, helyettük pedig a „magyar Külügyi Intézet tagjai” kifejezés lett említve résztvevőként.

Demkó Attila vasárnap este reagált a cikkre közösségi oldalán, állítva, hogy a publikálást követően mindkét telefonját és okosóráját is hekkerek támadták meg.

A szakértő elmondta, hogy ha az üzeneteiből a támadók bármilyen információt szereztek, azokból láthatták, hogy semmi különös nem történik, csupán egy normális think-tank beszélgetésre készül. Demkó Attila figyelmeztette követőit, hogy ha a következő időszakban bármilyen furcsaságot tapasztalnak tőle a közösségi médiában a hekkertámadás miatt, az nem tőle származik.

A szakértő továbbá ígéretet tett arra, hogy addig sem az X-re sem más fórumra nem fog posztolni, ameddig át nem nézeti a telefonjait. A biztonságpolitikai szakértő hozzáfűzte, „nagyon vicces lett az új óraszámlap, igazán humoros”.

Az kevésbé, hogy körülbelül 10 percig zárolta a képernyőjét a magántelefonom – nem tudtam hozzáférni, azóta gyakorlatilag nem működik. Az MCC-s telefonom szép csíkos lett, és úgy zizeg időnként a képernyője, mint a Mátrix, de azzal legalább tudok telefonálni. Köszönöm ezt a kedvességet

– fűzte hozzá a MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője, aki szerint bárkitől is jött mindez, teljesen felesleges figyelmeztetés volt.

Demkó Attila teljes bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlaci83
2023. december 11. 12:38
Ismeretlen pornó oldalt nem nyitunk meg Attila. Akkor sem, ha ismerőstől jött:)
Syr Wullam
2023. december 11. 11:44
Meghekkelték, aha. 🤪
lhotx
2023. december 11. 11:14
Ennek a botnak két vége van. Javasolnám, hasonló látogatások alkalmából a résztvevőinket külön, dedikált (preparált) eszközökkel felszerelni – az se baj, ha mindegyik mézesbödön-típusú csapda lesz!
békalepcse2.0
2023. december 11. 10:35
Az ukrik még büszkelkednek is a saját hekker csoportjuk zsenialitásával. Vajon kinek volt vicces kedve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!