Megvan, ki veszi át a nemrég elhunyt korelnök mandátumát

2023. december 11. 06:21

Háromnapos üléssel zárul a parlament őszi ülésszaka.

2023. december 11. 06:21

Háromnapos üléssel zárja őszi ülésszakát az Országgyűlés, amely e heti tanácskozásán – kedden és szerdán –

 közel félszáz javaslatról dönthet.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a hétfői ülésnap 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Leteheti esküjét Hornung Ágnes

Leteheti a képviselői esküt a fideszes Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, aki a közelmúltban elhunyt Turi-Kovács Béla (Fidesz), az Országgyűlés korelnöke mandátumát foglalja el.

Ezt követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el, majd huszonkét előterjesztés bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának vitáját folytatják le a képviselők.

Ezt is ajánljuk a témában

Terítékre kerül az építészeti törvény

Terítéken lesz egyebek mellett az építészetről szóló törvényjavaslat, a Magyar Honvédség iraki szerepvállalásáról szóló országgyűlési határozati javaslat és az az indítvány, amely alapján egyes munkakörökben megszűnik a kötelező orvosi alkalmassági vizsgálat. Szó lesz a Mi Hazánk két, az országgyűlési, illetve a fővárosi választási rendszert érintő kezdeményezéséről, a szuverenitásvédelemmel kapcsolatos indítványokról és az idegenrendészeti szabályok szigorítását tartalmazó, valamint a külföldi állampolgárok Magyarországon történő tartózkodását, munkavállalásának jogcímeit és feltételeit meghatározó kormányzati előterjesztésekről is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: John Wreford/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 11. 06:52 Szerkesztve
Nem tudom ki vette még észre és olvas a sorok között, de valahogy nem találom a felsorolásban a NATO és Svédország szavakat!😎 Jut eszembe, kaptunk érdemi választ, hogy korrigálták már svédisztánban a hazánkat lejárató edukációs kísérleteket???
békalepcse2.0
2023. december 11. 06:42
Csak azt nem írtátok meg ki lesz a korelnök. A korelnök mindig a parlament legidősebb tagja a gyengébbek kedvéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!