Táskakormányzáska

2023. december 27. 07:04

A szabadság tisztelete távol áll a jelenlegi miniszterelnöktől, ezért ez egy alkalmatlan jelkép.

2023. december 27. 07:04
Balassa Tamás
Balassa Tamás
Népszava

„Hosszas mélázás vár az utókorra, hogy kikutassa, mi lehetett az Orbán-kormány jele az óvodában. Szabadság-szobor? Nem, az a névadó liberális fiatalemberé volt (1988), aki szerint nem a népet terheli a felelősség, ha az utcán kergeti a tárgyalásra képtelen hatalmat. E tekintetben a kormányfő véleménye szilárd maradt, mert még 2007-ben is azt mondta, hogy a népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha a »kórházaink, az egészségünk, a családunk, a gyermekeink tanulása, a hazánk földje forog kockán«. Vagyis az ellenzéki Orbán szerint bátran kergethető az utcán bármely pofátlan kormány. A szabadság tisztelete távol áll a jelenlegi miniszterelnöktől, ezért ez egy alkalmatlan jelkép.

Talán a »kollégiumi szobatárs« lehetne az óvodai jel? Egy »bajszos szar«-portré? Az Orbán1Géniusz? Tizenhatezer lélegeztető a raktárban? Vagy a felcsúti gyermekkori barát árnyjátéka? Esetleg a »családi gazdagodás« csinos függvényen ábrázolva? Netán a »bátorak« szó? Vagy az »elvesztette közpénz jellegét« fogalom? Vagy a »polgári Magyarország mint politikai termék«? Esetleg Kósa Lajos édesanyja, amint éppen »nem strómanja senkinek«? Tobzódnak az unortodox nemzeti kereszténység gyönyörűségei. Ha a tudományos kutatás módszertana mellett szavazásra bocsátja a kérdést az utókor, akkor mi e helyt a »táskás emberre« voksolnánk. Sunyi és gátlástalan. Jön, lát, győz, visz. Ennyiben rokon a szintén jelképesélyes, szőrét hullató rókával, aki mint tudjuk, jön, lát, győz, fut.”

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. december 29. 18:24
Értelmetlen egy iromány. Se füle se farka. 😂
Cserna János
2023. december 29. 04:39
Népszavás erőlködés. Gyenge írás. Az emberek pedig nem zavarják el az Orbán-kormányt sem az utcán, sem az urnáknál. Eddig nem tették. Már négyszer nem, jócskán nem. De ezt a Népszava olvasói is tudják. Ha nem, az baj.
catalina11
2023. december 28. 16:01
Balassa elvtárs ez nagyon silány, majdhogynem gügye erőlködés volt...de hát mi várható egy olyan firkásztól, akinek az óvodában egy " szaros újság" a jele...
august
2023. december 28. 12:42
:) Az jutott eszembe erről az írásról, hogy a balliberálisok valahogy mindig összegereblyéznek maguknak olyasmi kupacot, mint korábban az "ezüsthajó" volt, amit rágni, gyúrni, gyömöszölni tudnak nagy magányukban, lenyugtatva a lelküket, hogy most aztán jól megaszontam ennek a mocskos bagázsnak. Futják ezeket a köröket erősítik egymást, közben egyre kevesebben vannak, mert az emberek nem vevők az ilyen gittrágó egyletre, akiknek mindenről ugyanaz a szöveg jut eszükbe, tartalom nélkül. összeszedve az ellenzék 10 éves "ütőkártyáit, mindig más-más sorrendben előadva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!