Washington Examiner: Orbánék joggal mondják, hogy Biden nem tarthat nekik előadást a demokráciáról

2023. december 22. 09:46

Az amerikai lap leszögezte: Magyarországon szabad választások vannak.

2023. december 22. 09:46
U.S. President Biden visits Las Vegas

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek: szerdán az Egyesült Államok keményen beleszállt a magyar kormányba, közölve, hogy szerintük „nem áll összhangban a demokráciával” a magyar szuverenitási törvény. Erről itt írtunk korábban.

Orbán Viktor üzent Amerikába

Csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is üzent Amerikába:

Sürgősen hagyják abba a kioktatásunkat!”

– szúrt oda az amerikaiaknak Donald Trump (jogtalan – a szerk.) kizárásának hírére reagálva a magyar kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

Washington Examiner: Orbánéknak igaza van

A Washington Examiner egy konzervatív amerikai hírügynökség is reagált a fentebb említett hírekre. Az amerikai lap egy kutatást is felidézve azt írta: a magyar miniszterelnök hasonlóságot láthat a Trumppal történtek és aközött, ahogy a kommunisták 1947-ben átvették az irányítást Magyarországon.

Orbán és más közép-európai vezetők így joggal mondják, hogy Biden nem tarthat nekik előadást a demokráciáról, hiszen országaikban szabad választások vannak”

– húzta alá cikkében a portál.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. december 25. 08:37
És az EU 26 országának velejéig korrupt korifeusai sem oktatgathatnak minket demokráciáról.
tapir32
2023. december 24. 17:54
Aggódunk az amerikai demokráciáért! Számos megnyilatkozásuk nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság. A népek önrendelkezése és szuverenitásának tiszteletben tartása területén az USA jelentős deficitben van! Haladéktalanul szüntessék meg más államok presszionálását! Haladéktalanul kezdjenek hozzá az USA demokráciájában fellelhető súlyos hiányosságok felszámolásához!
polárüveg
2023. december 22. 13:24
A kelet-európai országokban nemcsak szabad választások vannak, hanem se halottak, se illegális migránsok nem szavazhatnak, mint pl. a példakép USÁ-ban rendszerszintű előfordulással. A választási szoftver "anomáliá"-it ne is említsük.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. december 22. 10:35 Szerkesztve
AZ AMERIKAIAKNÁL NINCS KÉPMUTATÓBB NÉPSÉG, BUTÁK, TANULATLANOK, ÉS GONOSZAK, A VILÁG VÁMPÍRJAI ÁLLANDÓAN MÁS ORSZÁGOK VÉRÉN NYERÉSZKEDNEK, CSAK AZ ÁLLANDÓ HÁBORÚK ÉLTETIK ŐKET ..HALOTT KATONÁK ÉS CIVILEK HÚSÁT ZABÁLJÁK VÉRÉT ISSZÁK. EGYSZERŰEN SÁTÁNISTÁK, MÉG HA NEM IS TUDJÁK MAGUKRÓL ... BÁR A DEMOKRATA VEZETÉS TISZTÁBAN VAN VELE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!