Kunhalmi Ágnes teljesen kikelt magából és olyan ötlettel állt elő, amivel a baloldal még nem próbálkozott

2024. január 19. 15:18

Elege lett a baloldali összefogósdiból Kunhalmi Ágnesnek. Az MSZP társelnöke ezúttal a Demokratikus Koalícióra akadt ki, szerinte a Gyurcsány-párt Orbán Viktor újabb győzelmét segíti.

2024. január 19. 15:18

Keményen odaszúrt a Demokratikus Koalíciónak Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke az ATV műsorában azért bírálta Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártját, mert 

a DK csak az önkormányzati választásokra hajlandó összefogni a többi baloldali párttal, de az európai parlamenti választásokon nem támogatja a közös ellenzéki listát. Kutya kötelessége minden ellenzéki pártnak felnőni a feladathoz, a választókra hallgatni. Ebből nekem is és az MSZP-nek is elege van és a választók segítségét fogom kérni, ha ez így folytatódik tovább 

– nyomatékosította magából kikelve Kunhalmi Ágnes. A műsorvezető kérdésére, mit jelent, hogy a választók segítségét kérik, az MSZP társelnöke csak annyit reagált, „jövő héten meglátják.” Majd indulatosan folytatta: „egész egyszerűen felháborítónak tartom, hogy adásról adásra azt hallgatom, hogy ellenzéki pártvezetőktől, politikusoktól, hogy miért miért nem lehet együttműködni egy fél diktatúrában.”

Kunhalmi arra szólította fel a baloldali pártokat, hogy reagáljanak pozitívan Karácsony Gergely nyílt levelére. Ne degradálják le az ep-választást, mivel egy igazi identitás kérdésről van szó. „Ha degradáljuk, a Fidesz röhögve azt üzeni Európának és a magyar választóknak 2026-ra, hogy itt, gyerekek, nincs semmi látnivaló. Amíg éltek, a Fidesz biztos, hogy regnálni fog.”

Ezt is ajánljuk a témában

A beszélgetésben egyébként a politikus többször is hangot adott annak a félelmének, hogy az ep-választás után az Európai Unió soros elnökségét Magyarország látja el. Ha a baloldal nem áll össze, a Fidesz győz. Ebben az esetben „Orbán röhögve fogadja majd az egész nemzetközi világot, egész Európát, miniszterelnököket. Hogyha nagyon megver bennünket Orbán, az egész EU-nak azt üzenjük, nincs más, Orbánt nem lehet megverni, vele kell kiegyezni.”

Kunhalmi Ágnes ugyanakkor egy eddig kevéssé hangoztatott javaslattal is előállt. Szerinte 

van egyvalami, amit az ellenzék még nem próbált ki Orbán Viktor ellen, az, hogy ne csak a választáson működjenek együtt, hanem két választás között, és közösen építkezzenek.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepepapa
2024. március 24. 07:19
Ági te amilyen csinos vagy olyan hülye.
Bunyevac1964
2024. január 23. 00:00
miért nem lehet együttműködni egy fél diktatúrában.” Akkor ez 50%-os javulás a kormányzati oldalról ! Eddig totális diktatúra volt. Még egy-két ajtólap és tokozat, aztán megvilágosodik.
nzoltan-818
2024. január 22. 21:57 Szerkesztve
Mondd ki Ágica kertelés nélkül, hogy beszeretnéd lépetni az MSZP-t a DK-ba, de úgy, hogy azért legyen meg továbbra is egy külön MSZP nevű frakció, aminek te lennél az elnöke,...na jó, alelnöke, ha másként nem menne.. Különben valóban ez a harc lesz számotokra a végső, ha nincs összefogás!
hátakkor
2024. január 22. 10:02
Irgum-burgum!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!