Lázár János: A kormány nem tud együttműködni olyan városvezetéssel, amely elárulja a hazáját

2024. január 25. 11:43

Kizárólag országos ügyekkel foglalkozik 2026 után Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter a Rádió 7 műsorában megerősítette, nem indul képviselőként 2026-ban. Szerinte a kormány minden városvezetéssel együttműködik kivéve azzal, amelyik elárulta a hazáját, utalva Márki-Zay Péter hódmezővásárheyi polgármesterre.

2024. január 25. 11:43

Megerősítette Lázár János, hogy nem indul a 2026-os választásokon országgyűlési képviselőként és visszautasította Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester azon felszólítását, hogy polgármesterként mérettesse meg magát. Az építési és közlekedési miniszter azt akarja, 2026-tól helyi ügyekkel ne keressék. A Rádió 7 műsorában Lázár János arról beszélt, a hódmezővásárhelyi városvezetés lezüllesztette a várost és a helyi közösséget, és a jövőben sem tud együttműködni a kormánnyal. Lázár János világossá tette: 

Minden olyan önkormányzattal együtt tudunk működni, amely az ország, a helyiek érdekét tartja szem előtt. Ilyen például Szeged. Ezzel szemben nem tudunk együttműködni azokkal, akik elárulták a hazájukat, utalva Hódmezővásárhely polgármesterére.

Lázár János a 2024-es választásról elmondta, hogy sorsdöntő lesz mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati voksolás, a tét pedig az, hogy a szuverenisták kerülnek többségbe, vagy azok, akik egy Európai Egyesült Államokat akarnak létrehozni. A miniszter szerint 

egy ország akkor erős, ha gazdaságilag független, ez garantálja, hogy az emberek boldogan, jobban éljenek. 

A Fidesz mindenhol indít jelöltet, sok településen új emberek indulnak, akik a szuverenitás letéteményesei.

Lázár János azt is elmondta, 32 év után márciustól indul az új, a korábbinál sokkal egyszerűbb tarifarendszer a MÁV-Volánnál. Felidézte, tavaly óta érhetők el az ország- és vármegyebérletek. Ezek sikerét jól mutatja, hogy tízből kilenc bérletes már ezeket vásárolja. Idén márciustól kibővülnek a kedvezmények:

  • ingyen utazhatnak a 65 éven felüliek mellett a 14 éven aluliak is,
  • a 14 és 25 év közöttiek 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe,
  • a diákok pedig 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.
  • A közszolgálatban dolgozók pedig az eddigi tizenkét alkalom helyett korlátlanul igénybe vehetik az 50 százalékos kedvezményt.

A miniszter a budapesti tömegközlekedést érintő, és a főváros vezetésével fennálló vita kapcsán elmondta, folyamatban vannak a tárgyalások. Emlékeztetett: 

Ezt is ajánljuk a témában

a kormány iszonyatos összeggel támogatja Budapestet.

Lázár János kitért az Építési és Közlekedési Minisztérium fenntartása alá tartozó vállalatok munkavállalóinak béremelésére is. Felidézte, 55 ezer ember bérfejlesztéséről folynak a tárgyalások. A MÁV-Volán csoportnál olyan ajánlatot tett, amely az idén átlagosan 17 százalékos béremelést jelent, a következő két évben pedig 8-9 százalékos bérfejlesztést, összhangban a Pénzügyminisztérium által előrejelzett inflációs pályával. A miniszter kiemelte:

fontosnak tartja az együttműködést a 35 érintett szakszervezettel. Világossá tette ugyanakkor, hogy 

a nincsből nem lehet adni, ezért nem tudok engedni a sztrájkköveteléseknek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SandorL
2024. január 30. 14:28
A belpestiek rinyalnak, visitoznak, kopkodnek Lazarra. Nincsen kozeleben sem senki aki a reszukrol osszehasonlithato lenne Lazarral. Ezert hasznaljak a totaveket az ungarkrisztianokat a nyoszorgesukhoz. Vagy van egy csintalan forgolodo gombocuk. Behivja bodpetert meg a masikpetert, majdnem kozteln,jeloltet az Egon es megbeszelik, hogy mindensz@r.
sigihun
2024. január 25. 16:38
Hogy ki árulja el a hazáját, nem a magát atyaúristennek tartó Lázár dönti el. Pökhendi, rettenetes stílusú fazon. Még azt is elhiszi, hogy az Alkotmánybíróságot meg tudja regulázni. Nincs, aki megmondja neki, hogy ő KÉPVISEL. Ezt pedig alázattal, szerényen illik tenni. Kirúgni a francba! Csak árt a "gazdának" (is).
2024. január 25. 15:33 Szerkesztve
Lázár, a kulák meghülyült? Hogy lehet egy komplett városvezetés hazaáruló? Jön a városvezetés átnevelő tábor? Recsken, a Hortobágyon? Demokratikus hazánkban nincs ez ellen törvény, a törvénynek érvényt szerző Állam és/vagy Szuverenitás Védelmi Hatóság (ÁVH, SZVH)?
contractor-2
2024. január 25. 14:57
Lazarescu helyett nem kérhetnénk inkább Ceausescu-t a kormányba? Kevesebb kárt okozna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!