Medgyessy: Az őszödi beszéd után azt mondtam Gyurcsánynak, hogy Feri, le kéne mondani!

2024. január 26. 08:27

A volt miniszterelnök ismét keményen kritizálta az egykori szövetségeseit.

2024. január 26. 08:27
null

Medgyessy Péter, egykori kormányfő (2002-2004) a Blikk Talk! politikai-közéleti műsor vendégeként beszélt az életéről, a politikában átélt csalódásairól és a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatáról. Az volt miniszterelnök Gyurcsány Ferenccel és az őszödi beszéddel kapcsolatos véleményét sem rejtette véka alá.

Születésnap és egy láda bor

A beszélgetés során felmerült, hogy Medgyessy és Orbán Viktor között jó és tiszteleten alapuló viszony van. Ezt megerősítendően Medgyessy elmesélte, hogy amikor a nyolcvanadik születésnapja volt, a a miniszterelnöktől kapott egy nagyon szép levelet és egy láda bort is ajándékba. „Nekem, személy szerint, bár lehet, hogy hiúság, de nagyon jólesett” – tett hozzá.

Emellett azt is megerősítette, hogy hogy amikor csak van lehetőségük beszélni, mindig korrekt a viszonyuk. 

Ha nagy ritkán sor kerül arra, hogy beszélgessünk egymással, mindig nagy érdeklődéssel hallgatom, amit ő akkor nekem elmond, és mindig megmondom tisztességesen a véleményemet neki

– tette hozzá.

Tanulnak-e a trójaiak?

Medgyessy egy Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos újságírói kérdésre korábban azt válaszolta, hogy „kérdezze meg a trójaiakat, beengednék-e újra a trójai falovat a várba?” A Blikk arra volt kíváncsi, hogy ha újra miniszterelnök lenne, maga mellé venné-e tanácsadónak Gyurcsány Ferencet. A volt miniszterelnök ma is a fenti kérdés alapján döntene, emellett kiemelte, hogy „az embernek fontos a háttér, hogy megbízható, hűséges kollégái legyenek.” A volt miniszterelnök a beszélgetés során azt is megerősítette, hogy az őszödi beszéd kirobbanás idején, ő Gyurcsány lemondása mellett foglalt állást.

Az őszödi beszéd után azt mondtam Gyurcsánynak, hogy Feri, le kéne mondani. A mai napig azt gondolom, ha akkor ő erős és lemond, ugyan lehetséges, hogy a választást elvesztette volna a baloldal, de a második ciklusban könnyen vissza tudott volna jönni és lenne egy politikai váltógazdaság, amire nagy szüksége van az országnak

– mondta Medgyessy.

A volt miniszterelnökkel készített interjút teljes terjedelmében  itt  tekintheti meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. január 26. 12:39
Volt egyszer egy "sportminiszter", aki azt mondta, Peti le kéne mondani.....és Peti már ment is a levesbe. Na, akkor kellett volna keménykedi! Most így 20 évvel az akkori puccs után, minek izmozik?
irmag2
2024. január 26. 11:29
Medgyessy, te a Petőfi Gimnázium hazug szégyene vagy, majd egy év ügynökoktatás után a közgázon Apró Piroska kiképzett barátja, így te a vőjéről nem tudsz őszinte nyilatkozatot produkálni.
Roadkill
2024. január 26. 10:51
és, lemondott?
kailniris
2024. január 26. 10:18 Szerkesztve
Mondtad te lófaszt, örültél, hogy túlélted a puccsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!