Megaláztak és megvertek ittas férfiak egy hajléktalant Pécsett

2024. január 10. 20:47

A szerencsétlenül járt férfitól elvették az összes pénzét és meztelenre vetkőztették.

2024. január 10. 20:47

Embertelen eset történt pár napja Pécsett: két férfi alázott és vert meg egy hajléktalant. A 27 és 18 éves elkövető levetette a férfival minden ruháját, majd így táncoltatta a hidegben, és földről felszedett magokat etetett vele – számolt be a 24.hu.

A Pécsi Törvényszék szóvivője a lap megkeresésére az üggyel kapcsolatban azt mondta, a sértettnek több ujját is levágta korábban a körfűrész egy munkabaleset során, többek között emiatt került az utcára. 

A fedél nélküli férfi vasárnap hajnalban, enyhén ittasan egy közterületen lévő füves részén aludt, amikor a részeg fiatalok odamentek hozzá, felébresztették, és kérdőre vonták, hogy miért alszik ott.

Háromezer forintot és egy öngyújtót zsákmányoltak

Ezt követően pénzt követeltek az áldozatuktól, majd miután az közölte, hogy nincs pénze, felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. Miután ez nem vezetett eredményre, levetették vele a nadrágját és több ruhadarabját, melyeket az egyik gyanúsított át is kutatott.

A ruháiban 3000 forintot és egy öngyújtót találtak, ezt elvették tőle. 

Majd addig fenyegették a vacogó férfit, amíg rá nem vették arra, hogy meztelenül táncoljon, illetve hogy a kezükből egyen meg földről felszedett magvakat.

Miután megalázták és kirabolták, ököllel is nekiestek és megrugdosták. A bántalmazást végül azért hagyták abba, mert az egyik férfi azt javasolta a másiknak, hogy a lopott pénzből vegyenek sört, így otthagyták a hajléktalant.

A megvert férfi koponyazúzódást szenvedett.

A bántalmazással gyanúsított férfiak büntetlen előéletűek, de egyikükkel szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. Előzetes letartóztatásukat már elrendelte az ügyben eljáró nyomozási bíró – írta a 24.hu.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KILÓ
2024. március 05. 07:26
Gondolom kiderül, hogy büntetlen előéletűek + hátrányos helyzetűek, így az érzékenyített bíróság majd ad nekik pár hónapot természetesen felfüggesztve.
rockercicc
2024. január 11. 02:30
Rohadjanak meg. Megérdemelnék a hasonló, hajléktalan sorsot! Ez a minimum...
hlaci83
2024. január 10. 22:15
Szeretnék őket odabenn.
GrumpyGerald
2024. január 10. 21:50 Szerkesztve
Megint ugyanott vagyunk, ahol koponyazúzódás van kívülről, ott nyilván súlyos agyi trauma is. Ezenkívül, mivel mínuszban meztelenül szivatták, gondolom tüdőgyuszi stb. erős esélyes, egy eleve legyengült egészségű embernél. Ha más nem, jól megindították vele a lejtőn az immunrendszerét... Tehát a kiszolgáltatott személy elleni kiemelten szadista, emberiességet nélkülöző cselekmény súlyán kívül a hosszú távú potenciális egészségkárosítást is jelentős súllyal figyelembe kell venni az ítélet meghozatalakor. Persze 'wishful thinking", mert jól tudom, az arcán lévő egyetlen ragtapaszról szóló lelet alapján ítélnek majd. Mintha a középkorban lennénk, kb.úgy védik a törvények az emberi egészséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!