A 432 millió forintos lakásvásárlási előleg mellett Gyurcsánynak volt 210 milliója, amit kölcsönzésre fordított

2024. február 01. 05:10

Nyilvánosságra hozták a képviselők és miniszterek 2023-as vagyonnyilatkozatait.

2024. február 01. 05:10
null

A megszokott módon éjfélkor nyilvánossá váltak a parlament honlapján az országgyűlési képviselők és a miniszterek vagyonnyilatkozatai.

A legérdekesebbnek ezúttal nemcsak azért Gyurcsány Ferenc bevallása ígérkezett, mert a DK-vezér Ungár Péterrel karöltve a milliárdos pártelnökök táborát erősíti, hanem mert épp a minap derült ki: beváltva régi ígéretét végre eladta a zsidó családtól elkobozott szemlőhegyi Apró-villát.

Ezt is ajánljuk a témában

Már az új luxusingatlan kiléte is ismertté vált: Gyurcsány feleségével és kiskorú gyermekével a Rózsadombra teszi át székhelyét.

Ezt is ajánljuk a témában

 A 2023-as vagyonnyilatkozatban már fel van tüntetve a II. kerületi luxusingatlan, amelyben Gyurcsány 87/960 arányú tulajdonrészt szerzett (a részarány azért csak ennyi, mert egy luxus társasház egyik luxuslakásáról van szó). A bevallás szerint a DK-elnök 432 millió 390 forintos előleggel szerezte meg a lakást. Egyébként a dokumentum szerint a bukott miniszterelnök továbbra is jelentős vagyonnal rendelkezik.

A politikusnak 18 millió forintnyi megtakarítása van értékpapírban, továbbá tulajdonosa egy pápai lakásnak, illetve ötven százalékban egy kötcsei családi ingatlannak.

Amúgy egy szóval lehet jellemezni Gyurcsány 2023-as évét pénzügyi szempontból: mozgalmas. Gyurcsány a tavalyi vagyonnyilatkozatához hasonlóan idén is tetemes pénzkövetelést tüntetett fel. 2022-ben a politikus 631,7 millió forintnyi, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelést vallott be, ez 2023-ra 432 milliós lakásvásárlási előlegre, és több mint 200 millió forintos kölcsönre módosult. Gyurcsánynak kis mértékben, de sikerült csökkentenie a bankhitelét, 58,9 millió forintról, 57 millióra. Mindemellett a Demokratikus Koalíció elnöke a korábbi évekhez hasonlóan az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa is, melyből havi bruttó egy–öt millió forintot vesz ki.

Az is kiderült, hogy a pártelnöknek volt potom 210 millió forintja, amit kölcsönzésre használt: ebből 200 milliót az egyik családtag kapott. 

Érdekesség, hogy Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a vagyonának mozgása 2021 óta nem ismert. Akkor az EP-képviselő csak azért tett közzé vagyonnyilatkozatot, mert a baloldali előválasztáson indulók számára ez elő volt írva.

Ebből az derült ki, hogy Dobrev az egyik leggazdagabb magyar politikus, aki valódi luxusban él.

A jelenleg hatályos hazai törvény értelmében a képviselő köteles csatolni a vagyonnyilatkozatához a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek a képviselő vagyonnyilatkozatával azonos tartalmú vagyonnyilatkozatát – ugyanakkor ezek nem nyilvánosak. 

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 08. 01:48
210 milliócskát uzsorakamatra adta ??? Ferkó pénzintézetet nyitott .
jooeee
2024. február 01. 20:22
Összelopta magát ez a tróger gazember. Fel kéne kötni, nyakában egy táblával, hogy így jár aki meglopja a nemzetet! Mindenki tudja róla, hogy a nép meglopásából szedte össze magát, akkor nem értem, hogy mi az amin gondolkodni kell! A hálája az volt, hogy belelövetett az emberekbe. Régen megérett ez a tróger gazember az akasztófára!
KBA98
2024. február 01. 17:51
Ház így kell élni elvtársak! A párt és a KISZ győzelemre visz! + egy komcsi vezér lányával a házasság az már a csúcsok csúcsa! Dolgozni nem kell, a sógor dolgozata silány ugyan, de most megteszi - bár már nincs meg! Elég ha nekem/künk dolgoznak az emberek, nekünk elég leszedni a gyimilcset a fákrúl!
atti64
2024. február 01. 15:30
A NAV MI A FASZT CSINÁL?????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!