Bősz Anett: Inflációkövető a fővárosi cégek vezetőinek többmilliós fizetése (videó)

2024. február 28. 17:57

Az ellenzék szerint Budapest megengedheti magának a fizetésemeléseket.

2024. február 28. 17:57

„Hiába beszél állandóan kivéreztetésről a főváros, saját embereinek mindig jut pénz” – jelentette ki Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.

A lap azzal kapcsolatban kérdezte a fővárosi politikusokat, hogy jelentős béremelést kapott a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) vezérigazgatója, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetője. A BKV első embere az emelés után havi 2,6, a BGYH vezetője pedig 2,2 millió forintot vihet haza. 

Ezt is ajánljuk a témában

Wintermantel szerint a főpolgármester kettős beszédet alkalmaz, sőt arra is emlékeztetett, hogy a BKV-vezér prémiumával kapcsolatban is súlyos aggályok merültek már fel korábban. Meglátása szerint Bolla Tibor úgy kapott fizetésemelést és prémiumot, hogy sorozatos szabálytalanságok vannak a cégnél.

Az ellenzéki politikusok szerint viszont nincs probléma az emelésekkel. Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese azt mondta, 

a béremelés inflációkövető, vigyázunk a Budapest család tagjaira”. 

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes is azt mondta, hogy belefér az emelés a költségvetésbe, hiszen a BKV az ország legnagyobb közlekedési cége, és olyan javadalmazási szabályozást alakított ki a Fővárosi Önkormányzat, ami az állami ellátórendszer fizetéséhez köti a BKV vezérigazgatójának a bérét. 

Az emelés Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint is indokolt volt.

Niedermüller Péter Erzsébetváros DK-s polgármestere pedig bízik Karácsony Gergelyben, szerinte, ha a főpolgármester úgy ítélte meg, hogy az emelés belefér a főváros költségvetésébe, akkor az biztos így van.

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy „egy felelős vezetőnek méltó fizetést kell biztosítani”, majd sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármesterek esetében nem így van.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfelvétel

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. március 03. 18:35
. vigyázunk a Budapest család tagjaira. Ezt nem Al Capone mondta. Vagy a keresztapa. Majd kérünk tőletek valamikor valamit!!!!!! Maffia duma
paperfellow
2024. február 29. 06:01
Cégvezetőknek ez nem sok pénz, ha jól megy a szekér. De ezeknek a hülye “politikusoknak” kellene inkább fizetni, hogy ott lehessenek a főváros élén. Ehelyett mi adófizetők etetjük őket.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 29. 01:59
>>>Zsolakomarom 2024. február 28. 20:16 Ork bane is inflaciokoveto, asszem 30%-kal dobta meg magat meg a minisztereit<<< Asszed? Szóval fogalmad sincs.
atti64
2024. február 28. 22:21
A HAJÁNÁL FOGVA HUZGÁLNÁM PESTEN EZT A FASSZOPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!