Fico azt csinálja, amit Orbán, csak nem nyomja fullba

2024. február 05. 20:51

Szlovákia új miniszterelnöke tudja, hogy az orosz-ukrán háborúnak hogyan kell véget érnie.

2024. február 05. 20:51
Bőtös Botond
Jelen

„Szlovákia új miniszterelnöke tudja, hogy az orosz-ukrán háborúnak hogyan kell véget érnie. Szerinte Ukrajnának, amely egyébként »az egyik legkorruptabb ország a világon« és »az Egyesült Államok teljes befolyása és ellenőrzése alatt áll«, le kell mondania területeinek egy részéről. Fico Ukrajna esetleges NATO-tagságát ellenzi, és megvalósulása esetén azt a harmadik világháború alapjának látja. Azonban a legnagyobb felháborodást alighanem azok a szavai okozták, amelyekkel megkérdőjelezte a háború valóságát, mondván, »az ukrán fővárosban normális élet van«. Aznap, amikor ezt kijelentette, Kijev városát újabb orosz rakétatámadás érte.

A négy hónapja megválasztott Fico és koalíciós kormánya erősen kezdett. Miközben a belpolitikában kőbaltával esett neki a szlovák jogállamisági berendezkedés szétverésének, amelynek végeredménye egyelőre meglehetősen kétséges, a hétről hétre fokozódó utcai demonstrációk és a közelgő elnökválasztási kampány miatt egyébként is élénk közélet egy részének tiltakozása miatt a jelek szerint úgy látja, hogy a külpolitikában már hamarabb eredményt lehet hirdetni. Hangzatos kijelentésekkel jelent meg az európai politika porondján, de egyelőre érvényesül az, ahogy legutóbbi Szlovákiával foglalkozó cikkem fejeztem be a Jelenben: »miközben az Európai Unióban érdemi ellenállást nem fog kifejteni, meglepetést a külpolitikájában az kelt majd, ha Orbánékkal szemben szavaz«. Eddig ez történt.”

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. február 06. 06:48
A Csehszlovák Patkány.
jovanazugy
2024. február 06. 05:11
Te nem Botond vagy hanem Bolond! De totál fullba
5m007h 0p3ra70r
2024. február 06. 05:01
Népszava 2014.11.12. "Kifejezetten rossznak, szakmaiatlannak tartja a törvény módosítását Magyar György. Az ügyvéd úgy látja, az elévülhetetlenség egyfelől a bizonyítást teszi rendkívül nehézzé. Mint fogalmazott: a „friss” szexuális bűncselekmény bizonyítása is igen nehéz. Egy több évtizede – esetleg csak állítólag - megtörtént eseménynél pedig szinte képtelenség." "A pedofília betegség A beteg pedofilok börtönbüntetésével szemben azonban három érv hozható fel: - Olyan férfiakról van szó, akik adottságaikról ugyanúgy nem tehetnek, mint mondjuk a balkezesek - A többéves börtönbüntetés a pedofilok adottságait nem változtatja meg, ők betegek maradnak - A pedofilok nagy számát tekintve börtönbüntetésük az állam és a büntetés-végrehajtás számára komoly anyagi terhet jelent"
Namond
2024. február 06. 04:47
A fullba nyomás ugye azt jelenti, hogy telepofával harsogni minden elérhető médiában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!