A román nemzeti légitársaság „szarik az EU-s jogra, meg az utasaira” – kifakadt a népszerű magyar vlogger (VIDEÓ)

2024. március 08. 10:06

A TAROM-mal utazott Magyarósi Csaba.

2024. március 08. 10:06

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Szürreális repülési élményeiről számolt be Magyarósi Csaba pénteki vlogjában. A vlogger elmondása szerint tavaly Bukarestbe utazott a TAROM román nemzeti légitársasággal. Az út döcögősen indult, mivel a román gép budapesti landolásánál megsérült, ezért új gépre kellett várniuk a reptéren, így közel nyolc órát kellett várniuk az utasoknak. Ilyenkor

automatikusan jár kb. 250 euró az utasnak, de nem fizetnek”

– mondta el Magyarósi. Hozzátette: „eleve nem találsz a honlapon semmilyen űrlapot, ami segítene a tájékozódásban. Az e-mailekre egyáltalán nem válaszolnak és semmiféle erőfeszítést nem tesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják az ügyfelet”.

„Jegyezzük meg, hogy ennek a 250 eurónak a kifizetése az nem egy jófejségi kérdés, hanem kötelező kifizetniük ezt a díjat. Viszont a légitársaság nem egyszerűséggel szarik az EU-s jogra, meg az utasaira” – hangsúlyozta a vlogger.

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Intar
2024. március 11. 13:57
Így jár aki románolkal utazik.
Illieral
2024. március 10. 18:53
Kirohanásnak az a része tetszik, ahol arról regél, hogy egyes cégek, (hivatalok még inkább) milyen magasról szarnak a törvényekre. Sajnos ez így van, de vannak üditő kivételek, pl. Vodafonnál nekem még mindig mindiet sikerült elintéznem, digivel sincs semmi gondom. MVM kicsit nehezebb dió, de végül ott is működnek a dolgok. Persze az is igaz, hogy a normál ügymenet szokott működni, ha valami különleges kérdés van, akkor derül ki, hol bánnak még ügyfélként az ügyféllel. Amúgy én is elég nagy multinak dolgozom, nálunk is szokott olyan lenni, ha valami különleges kérése van egy cégnek és sokat baszakszik, megnézik mennyit fizet ha nem zúl sokat pár 10 ezerer dollárt nem éri el, simán azt mondják menjen a p-be... Ez a céges hozzállás. Na most egy Facebooknál, ami a szarkupac tetjén ül, monopol helyztben van, pont nem fognak foglalkozni senkivel.
kiserilaci
2024. március 09. 14:37
Ryanair ugyanez. 2 év után hajtotta ki a pénzünket a megbízott cseh utazásközvetítő, 50% jutalékért. Soha nem repülök velük többé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!