Kiderült, mennyien szavaztak Putyinra Budapesten

2024. március 19. 18:16

Európában születtek érdekes eredmények.

2024. március 19. 18:16

Nyitókép: SERGEI GUNEYEV / POOL / AFP

A hivatalos eredményekből kiderült, Magyarországon 1815-en adták le szavazatukat az orosz választásokon.

Ez nem feltétlenül csak a magyarországi oroszokat jelenti, hiszen, mint az a Magyar Nemzet riportjából kiderült, volt olyan, aki Szlovéniából érkezett Budapestre.

Érdekesség, hogy 

Magyarországon a szavazók 39 százaléka voksolt csak Vlagyimir Putyinra.

A legnépszerűbb jelölt Vlagyiszlav Davankov, az Új Emberek Párt vezetője volt 43 százalékkal. 

Idehaza tehát nagyon másképpen alakultak az erőviszonyok, mint a végső eredményeben, ahol az orosz elnök több mint 87 százalékot, Vlagyiszlav Davankov viszont alig 4,3 százalékot szerzett.

Ezt is ajánljuk a témában

Az exit pollok is mást mutattak

A lap összeállításában arra is felhívta a figyelmet, hogy az exit poll – azaz a szavazóhelyiségből távozók megkérdezésén alapuló – adatok jelentős eltérést mutattak. 

Mint arra Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója Facebook-bejegyzésében rámutatott, az exit poll adatok alapján 

Putyinra csak a választásra jogosultak 14 százaléka szavazott. 

Érdekes külföldi adatok

A Magyar Nemzet kitért ara is, hogy a külföldi szavazatokat áttekintve akadnak még furcsaságok. Vlagyimir Putyin támogatottsága külföldön az uniós tag Görögországban és Cipruson a legmagasabb, 

Athénban 89 százalék, Nicosiában 86 százalék voksolt rá. 

Ciprus közkedvelt az orosz turisták és üzletemberek köreiben, a háború kirobbanása óta valósággal „ellepték az országot”. Hasonlóan népszerű az orosz elnök Moldovában (84 százalék), sőt, talán némileg meglepő módon Észtországban (75 százalék) is.

Ugyanakkor Vlagyimir Putyin támogatottsága rendkívül alacsony az oroszok körében egyébként ugyancsak népszerű turistacélpontnak számító Montenegróban, ahol csak 8 százalékuk szavazott rá. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­k­­­ ­v­­á­­r­n­­a­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. március 20. 05:05
Nem igaz! Nem annyian... Bizonyítani tudom, hogy eggyel többen, mivel én is rá szavaztam... (igaz csak magamban, de nem hiszem, hogy egymagamban)
alteregon
2024. március 19. 22:18
Wezze, ki a picsa ez a Balfax Anton? Én ott voltam a szavazáson. Amíg a feleségemet vártam, hogy leadja a szavazatát láttam ezt az exit-poll bohózatot. Nem mutatkoztak be, nem mondták, hogy kinek a nevében járnak el. A kitöltött lapot úgy tartották, hogy ne lehessen látni mit jelölnek be. Az csak hab a tortán, hogy az emberek fele elment melletük. Asszem, ha valakit érdekel kérje ki a komzulátusról a hivatalos összesítést
Marco Polo
2024. március 19. 21:37
Nagyon sok a latens fidesz szavazó.... Ezt külföldi elemzők is megállapították, néhány éve volt is erről politikai elemzés a médiában. Az én közvetlen környezetemben is veszélyes bevallani ha valaki a fideszre szavaz. A kurva anyázás ill. a nácizás és bérencezés enyhe reakciónak minösul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!