Kíváncsi rá, hogy nézne ki Petőfi Sándor napjainkban? – A mesterséges intelligencia megalkotta

2024. március 16. 13:19

A felvételeken a költő többek között feltűnik a metrón vagy egy rakparti vendéglátóhelyen.

2024. március 16. 13:19

Nyitókép: Wikipédia/Petőfi Sándor

Mint ismert, az 1848-as forradalom lánglelkű költőjéről csak egyetlen hitelesnek mondott kép – úgynevezett dagerrotípia – maradt fenn, annak alapján készültek el a ma is ismert Petőfi-portrék.

Az ÉnBudapestem ugyanakkor kíváncsi volt arra, hogy miként festene napjainkban a költő, ezért segítségül hívta a mesterséges intelligenciát.

Az MI pedig dolgozott, és rekonstruálta a 19. századi felvételeket. A felvételeken Petőfi a metrón utazik, ücsörög egy rakparti vendéglátóhelyen vagy épp egy tüntetésen vesz részt.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. április 05. 22:40
Petőfi felvilágosodott volt. A maiak buták
survivor
2024. április 05. 22:37
Az AI Petőfi teltebb arcú. Amúgy van rola daguerrotipia, tudjuk, hogy nézett ki.
Héja
2024. március 17. 17:08
BalIibbantak rég feltalálták a mesterkéletlen unintelligenciát. Azóta is terjesztik. Mandin ez a recipbroki, baljoska meg a többi bunkó.
szutykok
2024. március 16. 20:50
Hogy nézne ki valaki aki már élt korábban? Hát pontosan ugyanúgy, mint amikor élt. Ha valakinek ehhez a felismeréshez mesterséges intelligencia kell, annak természetes biztosan nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!