Razziáztak a rendőrök: ennyi magyar autózik bekapcsolt öv nélkül

2024. március 20. 06:15

Kapaszkodjon meg.

2024. március 20. 06:15

Nyitókép: Pixabay

Több mint tízezer olyan autóvezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden, a március 11-17. között zajlott országos ellenőrzés eredményéről beszámolva.

 A közlemény szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a magyar rendőrség egy héten át a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte.

A rendőrök 15 449 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását,

 túlnyomórészt – 11 753 alkalommal – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet. Gyermekbiztonsági rendszert 265-en nem használtak, 52 motorkerékpáros pedig bukósisak nélkül közlekedett.

 A rendőrség szerint „a passzív biztonsági eszközök használatával a balesetek során bekövetkező személyi sérülések jelentős része megelőzhető, illetve a sérülés foka csökkenthető.”

(MTI)
 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­á­­n­­y­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Bulldog Orange
2024. március 20. 12:07
Szerintem pedig a személyes szabadság korlátozása, az őv, és a sisak ellenőrzése, követelése, hülye komcsi szokás! Az állam kezeljen mindenkit felnőttként, és hagyja békén az adófizetőket! Én mindig viselem a becsatolt sisakot a motoron, és bekötöm magamat a kocsiban, de ez az én döntésem! Ha valaki úgy döntött, hogy nem visel sisakot, (érdekes, hogy a kesztyűt nem tették kötelezővé, pedig az lesz, az első, amivel földet érsz, és bőr nem marad rajta), nem köti be magát, az az ő döntése, ő döglik bele!
Averti
2024. március 20. 11:31
Akik szerint nem kell az öv: F=mxa. Jelentése: minél nehezebb vagy annál nagyobbat koppansz.
Sándor Hangonyi
2024. március 20. 09:00
...viselhetőbb időjárási viszonyok között végrehajtott adóztatási forma, egyéb egészségügyi szűrés nélkül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!